ASIAKASKOKEMUKSET


Täältä löydät lisää asiakaskokemuksia.
Perjantai, Lokakuu 15, 2021, 09:57

Tulin Sanaskotiin kuntoutukseen koettuani ns. "henkisen konkurssin". En uskonut mahdollisuuksiini toipua tai saada kuntoutuksesta mitään uutta. Kuitenkin toisin kävi. Sain 6 viikon jaksolla monia asioita kuntoon ja monia asioita alulleen. Työskentelin oma-ohjaajan kanssa paljon asioita yhteisten ryhmien lisäksi. Hoitohenkilökunta on asiansa osaavia ammattilaisia ja mukavia. Sanaskoti on puitteiltaan paras hoitopaikka missä olen ollut. Olen käynyt muutamissa hoidoissa aikaisemmin. Tulin hoitoon ennakkoluuloista huolimatta katsomaan ja yllätyin positiivisesti. Täällä ei tosiaan ja todellakaan tuputeta yhtään mitään. Täällä ammattilaiset ottavat hyvin kopin ja auttavat parhaan kykynsä mukaan. Täällä on ryhmiä arkipäivisin ja vklp vapaita. Yleensä kuntoutujat keksivät ohjelmaa kuten bingoa, tietovisaa, levyraatia ja leffan katsomista jne... Täällä on hyviä harrastusmahdollisuuksia mm.kuntosali, pelejä, karaokelaitteet, soittimia, askartelutila jne... 

Täällä ollessani elvytimme kuntoutujien kanssa henkiin uuden vuorovaikutuksellisen NA-ryhmän. Moni koki ryhmän turvalliseksi ja arvokkaaksi. Täällä olo aikana moni myös tutustui ensi kertaa NA-ryhmiin. Täällä olo aikana sain myös Sanaskodin hoidollisista ryhmistä prosessin aluilleen mikä jatkuu luonnollisesti kuntoutusjakson päätyttyä. Ryhmien aiheet olivat hyviä, todella tärkeitä ja niitä pystyi käsittelemään turvallisessa ympäristössä.

Sanaskodille antaisin 1-10 arvosanaksi 9+. Rakentavana palautteena sanoisin vertailtuani muita hoitoja ja mitä itse kaipasin olisi ollut ehdottomasti vähän enemmän hoidollisia ryhmiä varsinkin kun henkilökunta osaa asiansa. Yksi ryhmän aiheena voisi olla esim. pelko tai pelot. Miksi näin? Koen että monen tunteen takana on pelko. Toinen ihmetys oli aamukokous joka oli lähinnä nimenhuuto. Mielestäni aamuun olisi virittäytynyt paremmin jos olisi ollut jokin kuulumiskierros. Koen kuitenkin, että siinä voisi pysähtyä säännöllisesti kysymällä mitä minulle oikeasti kuuluu? Joka on toipumisen kannalta tärkeä kysymys jota ei voi itseltään liian usein kysyä. Sanonta Sanaskodissa "ei se oo niin justiinsa" viittaa siihen että henkilökunnan välinen informaatio ei aina tuntunut toimivan mutta "ei se oo niin justiinsa" selvisin kuitenkin hengissä.

Haluan kiittää Sanaskotia ja henkilökuntaa että haastitte tarpeeksi ja autoitte minut alkuun uudelle tielleni. Loppu on minusta kiinni. Lopuksi haluan sanoa kuka miettii hoitoon tulemista tai hoidon tarvetta. Hae itsellesi apua, älä jää yksin. Ainoa mitä voit menettää on kurjuus. Täältä sain eväät, ehkä sinäkin saat. Älä luovuta.

-M40-


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Puhelin palveluohjaaja / asiakaspaikkatiedustelut: 045 1136 334 | Puhelin kanslia / hoitajat: 044 7400 224 | Sähköposti: infosanaskoti@medivida.fi