Ajankohtaista

Toukokuu 2021: Toimintamme laajentuessa haemme uutta hoitohenkilökuntaa

Oletko juuri sinä uusi huipputiimimme jäsen? 
Sanaskoti hakee sairaanhoitajia ja lähihoitajia vakituiseen työsuhteeseen.

Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen ja kokemusta päihdetyöstä sekä valmiutta työskennellä välillä ilta- ja viikonloppuisin.

Tarjoamme viihtyisän työympäristön luonnon kauniilla paikalla, ammattitaitoisen ja kehitysmyönteisen työryhmän.

Hakemukset ja tiedustelut yksikön päällikkö Päivi Grundström, puhelin 045 788 42783 ja sähköposti paivi.grundstrom@sanaskoti.fi

Tammikuu 2021: Haemme sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen!

Oletko juuri sinä uusi huipputiimimme jäsen? Sanaskoti Oy Siuntiossa hakee sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen.

Tehtävään edellytämme sairaanhoitajan (AMK) tutkintoa sekä valmiutta työskennellä 2-vuorotyössä. Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen sekä kokemuksen päihdetyöstä. Sairaanhoitajan työtehtäviin kuuluu mm. yksilökeskustelut, erilaisten ryhmien pitäminen ja kuntouttava hoitotyö. Edellytämme vastuullista, joustavaa ja asiakaslähtöistä työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Työ alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan. Tehtävässä noudatetaan työehtosopimuksen mukaista koeaikaa. Tarjoamme viihtyisän työympäristön luonnon kauniilla paikalla, ammattitaitoisen ja kehitysmyönteisen työryhmän. Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukainen. Tutkinto- ja työtodistukset esitetään työhaastattelun yhteydessä. 

Hakuaika on 7.1 - 31.1.2021. Hakemukset ja tiedustelut sähköpostilla piia.pyykonen@sanaskoti.fi tai Karskogintie 418, 02580 SIUNTIO. Kutsumme haastatteluun valitut henkilöt.

Marraskuu 2020: Hei lähihoitaja! Tervetuloa Sanaskodille vakituiseen työsuhteeseen!

Tarjoamme viihtyisän työympäristön luonnonkauniilla paikalla ja pääset osaksi moniammatillista huipputiimiä. 
Edellytämme suuntautumista päihde-ja mielenterveyteen sekä valmiutta työskennellä 2-vuorotyössä. Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen sekä kokemuksen päihdetyöstä. 
Lähihoitajan työtehtäviin kuuluu mm. yksilökeskustelut, erilaisten ryhmien pitäminen ja kuntouttava hoitotyö. Arvostamme vastuullista, joustavaa ja asiakaslähtöistä työottetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. 
Työ alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.  Käy katsomomassa ilmoitus täältä ja  hae paikkaa 1.12.2020 menneesä! 

Lokakuu 2020: Haemme lähihoitajia työsuhteeseen

Sanaskoti Siuntiossa hakee lähihoitajaa sairasloman sijaisuuteen sekä lähihoitajia keikkalaiseksi. Tehtävään edellytämme suuntautumista päihde-ja mielenterveyteen sekä valmiutta työskennellä 2-vuorotyössä. Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen sekä kokemuksen päihdetyöstä. Lähihoitajan työtehtäviin kuuluu muunmuassa yksilökeskustelut, erilaisten ryhmien pitäminen ja kuntouttava hoitotyö. Edellytämme vastuullista, joustavaa ja asiakaslähtöistä työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Työ alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan. Tarjoamme viihtyisän työympäristön luonnon kauniilla paikalla, ammattitaitoisen ja kehitysmyönteisen työryhmän. Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukainen. Tutkinto- ja työtodistukset esitetään työhaastattelun yhteydessä. Hae rohkeasti paikkaa jos koet olevasi etsimämme henkilö! Hakuaika on 26.10-15.11 2020. Hakemukset ja tiedustelut sähköpostilla piia.pyykonen@sanaskoti.fi tai Karskogintie 418, 02580 SIUNTIO. Kutsumme haastatteluun valitut henkilöt. Hakemuksia ei palauteta.

Syys 2020: Sanaskodin mökkikylä projekti etenee

Sanaskoti on saanut luvat rakentaa ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja mökkiyksiöitä asiakkaiden kuntoutuskäyttöön.

Syyskuussa 2020 saimme käyttöömme viisi uutta mökkiyksiöitä. Mökkikylässä on nyt yhteensä kymmenen (10) ympärivuotiseen asumiseen suunniteltuja mökkiyksiötä. Ne ovat asiakkaidemme käytässä, joko laitoskuntoutuksessa, tehostetussa palveluasumisessa tai tukiasumisessa.

"Mökkiasuminen on otettu erittäin hyvin ja positiivisesti vastaan sekä asiakkaiden, että lähettävän tahon ja AVI:n suunnalta. Malli on havaittu toimiviksi eli asiakas saa hyvin rauhallisen ja viihtyisän mökkiyksiön käyttöön, jossa hänellä on oma minikeittiö sekä WC/suihkutila. Tämä mahdollistaa oman rauhallisen kuntoutuksen, koska kaikki aktiivinen toiminta mm. ryhmät ovat heti mökkikylän viereisissä rakennuksissa.", kertoo Sanaskodin operatiivinen päällikkö Jukka Pyykönen

Syyskuu 2020: Toimintamme laajentuessa haemme hoitajia työsuhteeseen

Oletko juuri sinä uusi huipputiimimme jäsen? Sanaskoti Oy Siuntiossa hakee sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa hoitotyöhön.

Parhaillaan vakinaisten työtekijöiden sairaanhoitajan ja lähihoitajan paikat ovat täytetty. Etsimme kuitenkin keikkatyöntekijöitä ja sijaisia hoitotyöhön.

Kannattaa kysellä paikkoja vastaavalta sairaanhoitajalta.  Tiedustelut sähköpostilla piia.pyykonen@sanaskoti.fi tai Karskogintie 418, 02580 SIUNTIO.

Heinäkuu 2020: Sanaskoti Oy vahvistaa omistuspohjaa

Sanaskoti Oy:n omistuspohjaa on laajennettu siten, että 1.7.2020 Jukka ja Piia Pyykönen jäävät vähemmistöosakkaiksi ja Medivida Hoiva Oy tulee enemmistöomistuksella vahvasti mukaan Sanaskodin johtamiseen ja kehittämiseen. Jukka ja Piia ovat yrittäjinä kehittäneet Sanaskodin toimintaa jo 15 vuotta eli nyt oli sopiva aika saada uusia voimavaroja, ammattitaitoa ja näkemystä Sanaskodin tulevaisuuden kehittämiseen. Jukka ja Piia jäävät itse toki edelleen vahvasti Sanaskodin toimintaan mukaan eli Piia jatkaa vastaavana sairaanhoitajana ja Jukka hallinnollisissa tehvävissä.

Tämä omistusjärjestely ei sinänsä vaikuta Sanaskoti Oy:n toimintaan, lupiin, työtekijöihin, asiakkaisiin tai sopimuksiin. Saamme enemmänkin lisätukea Sanaskodin johtamiseen ja kehittämiseen. Mielellään annamme lisätietoa asiasta eli alla on Sanaskodin johdon päivitetyt yhteystiedot.

 • vastaava sairaanhoitaja Pyykönen Piia, puhelin 040 965 4306 ja sähköposti piia.pyykonen@sanaskoti.fi
 • toimialajohtaja Kirsi Chime, puhelin  050-4623794 ja sähköposti kirsi.chime@medivida.fi
 • toimitusjohtaja Ville Lehtonen, puhelin 040 759 7084 ja sähköposti ville.lehtonen@medivida.fi
 • operatiivinen päällikkö Jukka Pyykönen, puhelin 040 540 7958 ja sähköposti jukka.pyykonen@sanaskoti.fi

Maaliskuu 2020: Ohje Sanaskodilla asiakkaaksi tulemiseen virusepidemian aikana

Sanaskodilla ei ole COVID-19 virusepäilyjä eli toimintamme on suhteellisen normaalilla tasolla.  
Myös uusia asiakkaita otetaan kuntoutukseen, seuraavin huomioin. Asiakkaan terveydellinen tila kartoitetaan asiakaspaikkavarauksen yhteydessä. Kuntoutusta Sanaskodilla ei voida aloittaa, mikäli asiakkaalla on koronaviruksen oireita tai hän on altistunut virukselle. Oireet ovat kuume, yskä, kurkkukipu, päänsärky, hengenahdistus sekä lihaskipuja. Mikäli asiakas on kunnossa ja tulee kuntoutukseen, hänet ensin ohjataan käsipesulle, mitataan lämpö sekä kartoitetaan terveydellinen tila. Sen jälkeen otetaan seulat sekä puhallutus alkometriin. 

Näiden asioiden ollessa kunnossa, aloitetaan tulohaastattelu, turvavälit huomioon ottaen. Asiakkaalle kerrotaan Sanaskodin uudet toimintamallit mm. hygienia, etäisyydet, ruokailut, ryhmät, liikkumiskielto, kauppakyydit, omahoitajuus. Kuntoutuksen sisältö: Terapeuttiset- ja toiminnalliset ryhmät on jaettu kolmeen pienryhmään, joiden koko on alle 10 asiakasta. Ryhmät toteutetaan isoissa tiloissa (n.100m2 ja 50m2 ) ja asiakkaita ohjataan pitämään toisiinsa etäisyyttä vähintään kaksi metriä ja ohjaajaan 3-4 metriä. Päivittäin pienryhmissä on kävelylenkkejä metsässä. Ruokailut on porrastettu kahteen osaan. Henkilökunta desinfioi ruokailutilan pöydät ja linjastot ennen ja jälkeen seuraavan ruokailijaryhmän tuloa. Henkilökunta ohjaa ja valvoo käsienpesun ennen ruokailua. Omahoitajuus toteutetaan normaalisti kerran viikossa, isommassa tilassa niin että hoitajalla ja asiakkaalla on etäisyys vähintään kaksi metriä. Hoitajille on suositeltu käytettäväksi hengityssuojainta keskusteluiden aikana. Lääkehoidon toteutuksessa hoitaja jakaa lääkkeet kertakäyttöhanskat käsissä ja maski naamalla. Vesi tarjoillaan kertakäyttömukeista. Asiakkailla ei ole arjenharjoitteluja ja myös muita menoja talon ulkopuolelle vältetään, lukuun ottamatta kaksi kauppakäynnit kertaa viikossa. Asiakkailta ohjataan tekemään kauppakäynnit hanskat kädessä (Sanaskodilta saa hanskoja), pesemään kädet käynnin jälkeen ja pyrkimään välttämään kaikkia turhia kontakteja käynnin aikana.

Tammikuu 2020: Haemme sairaanhoitajaa vakinaiseen työsuhteeseen (PAIKKA TÄYTETTY)

Saimme tammikuun 2020 aikana avoimet työtehtävät täytettyä.

Sanaskodilla kuitenkin avautuu muutamia sairaanhoitajan/lähihoitajan työpaikkoja vuosittain (laajentuvan mökkiprojektin myötä), joten voit ottaa vastaavaan sairaahoitajaan yhteyttä ja kysellä koska seuraavat työpaikat avautuvat hakuun. Meille voi myös kysellä keikkatyötekijäksi, jolloin voi myös helposti tutustua Sanaskotiin työpaikkana.

Ole rohkeasti yhteydessä mikäli kiinnostuit! Hakemukset ja tiedustelut sähköpostilla vastaavalle sairaanhoitajalle: piia.pyykonen@sanaskoti.fi

Elokuu 2019: Kaksi uutta mökkiä Sanaskodille

Sanaskoti on saanut luvat rakentaa ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja mökkiyksiöitä asiakkaiden kuntoutuskäyttöön.

Heinä/elokuussa saimme kaksi uutta ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettuja mökkiyksiöitä, kahden helmikuussa tulleen lisäksi. Nyt meillä on yhteensä neljä (4) mökkiyksiötä, jotka ovat asiakkaidemme käytässä, joko laitoskuntoutuksessa tai tehostetussa palveluasumisessa. Vuoden 2020 aikana mahdollisesti mökkiyksiötä tulee lisää, asiakaspaikka tarpeensta riippuen.

Lisätietoa antaa Sanaskodin yrittäjä Jukka Pyykönen, puhelin 040 540 7958 tai sähköpostilla jukka.pyykonen@sanaskoti.fi

Kesäkuu 2019: Sanaskodin Hilmo-laskennan tilastotietoja

 • Kuntoutuspäivät yhteensä: 5494 vrk 
 • Asiakkaita yhteensä: 129 kpl
 • Asiakkaita vuorokaudessa keskimäärin: 15 henkilöä
 • Keskimääräinen hoitoaika: 43 vrk

Lisätietoa antaa vastaava sairaanhoitaja Katja Eteläpää, puhelin 029 1700 103 tai sähköpostilla katja.etelapaa@sanaskoti.fi

Helmikuu 2019: Uusi mökkikylä-projekti on alkanut

Sanaskoti on saanut luvat rakentaa ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja mökkiyksiöitä asiakkaiden kuntoutuskäyttöön.

"Olemme suunnitelleet innovatiivisen ja modulaarisen laajennusmallin Sanaskodille Siuntioon eli uusi mökkikylä asiakkaiden kuntoutuskäyttöön. Sanaskodin palvelut ovat jo pitkään olleet kysyttyjä sekä kuntoutujien, että lähettävien tahojen puolelta, joten haluamme tulevien vuosien aikana laajentaa ja kehittää toimintaamme edelleen. Kaksi ensimmäistä mökkikylän mökkiä on saatu asiakkaiden käyttöön helmikuussa 2019 ja seuraavat kaksi tulee heinäkuussa 2019", kertoo Sanaskodin yrittäjä Jukka Pyykönen ja jatkaa "Mökkiyksiöitä hankitaan lisää asiakastarpeen mukaan arviolta muutamia vuodessa seuraavan viiden vuoden aikana".

Lisätietoa antaa Sanaskodin yrittäjä Jukka Pyykönen, puhelin 040 540 7958 tai sähköpostilla jukka.pyykonen@sanaskoti.fi

Tammikuu 2019: Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keski-Uudenmaan Soten ja Karviaisen kanssa uusi sopimus 1.1.2019 alkaen

Sanaskoti on valittu Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keski-Uudenmaan Soten (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula) ja Karviaisen (Vihti ja Karkkila) uudeksi päihdehuollon kuntouttavan laitoshoidon palvelutuottajaksi 1.1.2019 alkaen. 

Päihdehuollon kuntouttavan laitoshoidon asiakkaita voivat olla sekä yksilöt, pariskunnat, että perheet, joilla on:'
 • Päihdeongelma (mm. alkoholi-, huume-, lääke tai muu monipäihteiden käyttö) 
 • Päihdeongelma ja samanaikainen vakava mielenterveysongelma, jotka vaativat yhtäaikaista hoitoa ja kuntoutusta.

Lisätietoa antaa vastaava sairaanhoitaja Katja Eteläpää, puhelin 029 1700 103 tai sähköpostilla katja.etelapaa@sanaskoti.fi

Marraskuu 2018: Sanaskoti on valittu Sitra/TEM/Ely:n Sote-kiihdyttämö -valmennusohjelmaan

Sanaskoti on valittu kolme kuukautta kestävään Sitra/TEM/Elyn Sote-kiihdyttämö -valmennusohjelmaan, jossa kehitetään Sanaskodin valmiuksia varautua tulevaisuuden uuteen sote-toimintaympäristöön, sen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Prosessin aikana Sanaskodille kehitetään uusia palveluja, uusille asiakasryhmille sekä suunnitellaan asiakaspaikkojen lisäämisen mahdollisuuksia ja aikatauluja. "Sanaskodin toiminnan kehittämisessä lähdimme liikkeelle jo viime vuonna Kasvu Open Kasvupolku -ohjelmassa, jonka aikana saimme suunniteltua innovatiivisen ja modulaarisen laajennusmallin Sanaskodille Siuntioon eli uusi mökkikylä asiakkaiden kuntoutuskäyttöön. Sanaskodin palvelut ovat jo pitkään olleet kysyttyjä sekä kuntoutujien, että lähettävien tahojen puolelta, joten haluamme tulevien vuosien aikana laajentaa ja kehittää toimintaamme edelleen. Kaksi ensimmäistä mökkikylän mökkiä saadaan asiakkaiden käyttöön jo alkuvuodesta 2019", valaisee asiaa Sanaskodin toinen yrittäjä Jukka Pyykönen.

Tarkempaa tietoa sote-kiihdyttämö -ohjelmasta löytyy Sitran nettisivuilta osoitteesta: https://www.sitra.fi/uutiset/sote-kiihdyttamo-pk-yrityksille-ja-palveluja-tuottaville-jarjestoille-haku-on-auki/

Lisätietoa antaa Sanaskodin yrittäjä Jukka Pyykönen, puhelin 040 540 7958 tai sähköpostilla jukka.pyykonen@sanaskoti.fi

Kesäkuu 2018: TURKU on Sanaskodin uusi sopimuskumppani

Sanaskoti on valittu kilpailutusten pohjalta Turun kaupungin päihdehuollon kuntouttavan laitoshoidon palvelutuottajaksi 1.6.2018 alkaen ja sopimus on voimassa 31.3.2021 asti (optiovuodella 2022 asti). 

Asiakasryhmät ovat:
 • Alkoholiongelmaiset ja ensisijaisesti alkoholia käyttävät monipäihteiset asiakkaat
 • Huumeongelmaiset ja ensisijaisesti huumeita käyttävät monipäihteiset asiakkaat
 • Lääkeongelmaiset ja ensisijaisesti lääkkeitä väärin käyttävät monipäihteiset asiakkaat
 • Kuntoutus henkilöille, joilla on päihdeongelma sekä samanaikainen vakava mielenterveysongelma, jotka vaativat yhtäaikaista hoitoa ja kuntoutusta.
Lisätietoa antaa vastaava sairaanhoitaja Katja Eteläpää, puhelin 029 1700 103 tai sähköpostilla katja.etelapaa@sanaskoti.fi

Tammikuu 2018: HELSINKI on Sanaskodin uusi sopimuskumppani

Helsingin kaupunki kilpailutti päihdehoitopalvelut ja Sanaskoti on valittu laitoskuntoutuksen sopimuskumppaniksi ajalle 1.1.2016 - 31.12.2019 

"Helsingin uudeksi sopimuskumppaniksi valinta ja kilpailussa kärkipäähän sijoittuminen oli meille tärkeä asia, koska aikaisemmin emme ole olleet Helsingin sopimuskumppani. Tämä mahdollistaa pääkaupungilta paremmin meille kuntoutuksen pääsyn, koska aikaisemmin meillä on jo Espoon, Vantaan, Kauniaisen, Keravan ja Järvenpään kaupunkien kanssa sopimukset.” kertoo yrittäjä Jukka Pyykönen.

Tervetuloa myös Helsingistä Sanaskodille kuntoutumaan !

Lisätietoa antaa vastaava sairaanhoitaja Katja Eteläpää, puhelin 029 1700 103 tai sähköpostilla katja.etelapaa@sanaskoti.fi
Puhelin palveluohjaaja / asiakaspaikkatiedustelut: 045 1136 334 | Puhelin kanslia / hoitajat: 044 7400 224 | Sähköposti: infosanaskoti@medivida.fi