Kuntoutujien palaute / kommentit

Torstai, Lokakuu 17, 2019, 08:56 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on rauhallinen ja mukava paikka mietiskellä elämää. Rokkenrollia ja rakkautta <3

-Mies 25v.-


Keskiviikko, Lokakuu 9, 2019, 11:43 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin ystävän kehujen vuoksi ja kaikki odotukseni täyttyivät reilusti. Henkilökunta on aivan mahtavaa sekä paikan rauhallisuus ja hyvä yhteishenki. Tulen suosittelemaan Sanaskotia kaikille, jotka kysyvät hyvää kuntoutusta.

-Mies 59v.-


Maanantai, Lokakuu 7, 2019, 07:24 | Ei kommentteja »

Kokonaisuutena arvioiden kuntoutusjakso Sanaskodilla oli loistava. Ruoka oli hyvää, ohjaajat osaavia ja ammattitaitoisia. Mielestäni Sanaskodin saamat hyvät arviot ja slogan "Täällä sinusta välitetään aidosti" eivät ole tuulesta temmattuja. Minulta on vaikea saada positiivista palautetta siviilissä, mutta Sanaskotia voin todella lämpimästi suositella myös muilla päihdeongelman omaaville. Suuret kiitokset henkilökunnalle. 

-Mies 29v.-


Keskiviikko, Syyskuu 25, 2019, 12:22 | Ei kommentteja »

Päiväjärjestys hyvä. Asiapitoiset ryhmät hyviä. Sukupuolijakauma ok. Joissakin asioissa tulee mieleen, että ohjaajat voisivat keskenään päivittää käytännöt. On ollut tilanteita, joissa asiakkaat ovat kokeneet "syyllisyyttä" kun viesti eri ohjaajilta on ollut erilainen. Toiset antavat vapaammat kädet ja toiset pitävät pilkuista kiinni. Kaikkinensa positiivinen kokemus - elämää tää vaan on. Ja nyt vointi on hyvä ja mieli kirkas.

-Nainen 70v.-


Keskiviikko, Syyskuu 25, 2019, 11:52 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen monen vuoden päihteiden käytön takia. Sanaskoti on mun mielestä hyvä paikka saada apua ja täällä oikeasti välitetään ja autetaan sua toipumaan, mistä tahansa jutusta. Enemmän paikka on päihdekuntoutujille. Kaikki on ollut yhtä tärkeää, ryhmät enimmäkseen se, josta on saanut paljon irti. Pidin kaikesta ja maisemat on mukavat, plus täällä on rauhaisaa.

-Nainen 21v.-


Sunnuntai, Syyskuu 15, 2019, 14:02 | Ei kommentteja »

Paikka ylitti kaikki odotukset. Ryhmähenki yhteisössä oli kokoajan hyvä. Henkilökunta ammattitaitoisia ja sydämellisiä ihmisiä. Tästä on hyvä jatkaa. 

-Mies 32v.-


Perjantai, Elokuu 30, 2019, 09:24 | Ei kommentteja »

Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden päästä kuntoutumaan kuukaudeksi Sanaskodille. Sain ihanan lämpimän vastaanoton sekä henkilökunnalta ja asiakkailta, ilmapiiri oli hyvä. Ryhmistä oli minulle paljon hyötyä. Kiitos teille kaikille ihanille hoitajille!

-Nainen 36v.-


Keskiviikko, Elokuu 28, 2019, 10:52 | Ei kommentteja »

Olin koevapaudessa Saniksella. Ja paikka on tosi hyvä ja henkilökunta asiansa osaavia ja myöskin eivät ole "leipiintyneitä" duuniinsa ja henk.koht. sain tosi paljon tästä paikasta mm. asioihin ymmärrystä ja tarvittavaa tukea. Oli hyvä paikka olla koevapaudessa, suosittelen. Ja paljon positiivista energiaa ja Rock'n Roll !

- Mies 39v -


Keskiviikko, Elokuu 28, 2019, 10:42 | Ei kommentteja »

Ihan uskomattoman hieno matka ollut Sanaskodin upeassa ympäristössä luonnon keskellä, oikeasti välittävän ja täydellä sydämellään töitä tekevän henkilökunnan tukemana.

Elämäni parhaimpia hetkiä kuntoutuksessa, selvinpäin.

 

- Nainen 29v -  


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 16:01 | Ei kommentteja »

Tosi hieno paikka, ylitti kaikki odotukseni. Ihana ja hyvä henkilökunta + asiakkaat. Ikimuistoinen kesälomani. Paljon viisaita ja hyviä ohjeita eheytymiseeni. Siunattua jatkoa kaikille.

- Mies 51v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:52 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta avusta, olette ihania ihmisiä. Tulin tänne, että saan bupren katki ja muut aineet. Sanis on ihana paikka luonnon keskellä. Olen saanut eniten apua ryhmistä. Tärkeintä hyvä yhteishenki ja ilmiset ja ympäristö.

- Nainen 23v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:37 | Ei kommentteja »

Ihana miljöö, hyvät ruuat ja aivan loistava henkilökunta sekä ilmapiiri :) Kyyttöjä ja hevoisa vielä lampaiden lisäksi, niin paikka olisi paratiisi :)

- Nainen 27v -


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:29 | Ei kommentteja »

Elämäntilannekriisi ja lisääntynyt alkoholin + omamoxin käyttö olivat syynä siihen, että hakeuduin itse kuntoutukseen, tavoitteena käsitellä avoeroa ja saavuttaa täysraittius.

Sanaskoti on ollut rauhallinen, idyylinen ja monipuolinen ympäristö kuntoutua. Henkilökunnasta välittyi aito välittäminen ja Rakkaus! Yhteistön tuki ja yhdessä kokeminen / jakaminen on ollut korvaamattoman tärkeää. Ryhmät ovat olleet antoisia ja ryhmien vetäjät rautaisia ammattilaisia.

Omahoitaja- ja sielunhoitotarapeuttisia keskusteluja olisin kaivannut enemmän. Olisi hyvä, jos resurssit antaisivat myöten, että yhteisön keskuudessa olisi pääsääntöisesti jatkuvasti hoitaja tavoitettavissa ja läsnä, sillä avun pyytäminen kansliasta tuntuu olevan usealle vaikeahkoa ajoittaisen kiireen välittyessä asiakkaille.

Aamuhartaudet, ohjaajien ammatillisuus, ympäröivä luonto, viihtyisät ja toimivat tilat, vertaistuki, yöhoitajan kiireetön läsnäolo, erittäin hyvä ja monipuolinen ruoka sekä erityisesti kristillinen arvopohja ovat omalla kohdallani mahdollistaneet kuntoutumisen ja tehneet kuntoutumiskuukaudestani unohtumattoman, ainutlaatuisen ja korvaamattoman tärkeän kokemuksen. Yksinkertaisesti sain viettää Sanaskodissa Elämäni kesän ja sydämmelläni on vain yksi sana - Nyt. Kiitos !

- Nainen 42v - 


Maanantai, Elokuu 5, 2019, 15:10 | Ei kommentteja »

Haluan kiittää Sanaskodin työtekijöitä saamastani avusta ja tuesta. Omasta kokemuksestani täällä kohdataan ihminen ihmisenä, riippumatta siitä mitä ovat taustat ja ogelmat. Olen saanut apua, tukea ja ymmärrystä jokaiseen asiaan johon olen sitä tarvinnut, kiitos siitä !

Kiitän myös yhteistöä hyvästä yhteishengestä ja vertaistuesta. Ilman sitä olisi kuntoutumiseni ollut paljon haasteellisempaa. En olisi uskonut tänne tullessani, että lähden täältä näinkin vahvana ja toivekkaana kotiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti raitista ja parempaa huomista. Kiitos.

Ja emännälle iso kiitos todella hyvästä ruuasta.

- Nainen 24, HH -


Perjantai, Kesäkuu 28, 2019, 08:46 | Ei kommentteja »

Olen ollut nyt neljä viikkoa Sanaskodissa Siuntiossa kuntoutuksessa. Huomenna palaan kotiin. Sanaskoti on kuntoutuslaitos lähinnä päihdeongelmaisille. Tämä on ollut uskomattoman hieno ajanjakso. Loistava ympäristö, asiakkaat ja henkilökunta sekä ns. virallinen ja vapaa-ajan ohjelma. Toivottavasti tämä on auttanut myös varsinaiseen ongelmaani. Tuntuu, että ainakin henkisesti olen paljon edennyt niistä ajoista, jolloin ahdistus ja pelot olivat iso osa elämääni. Ihan kuin olisin jälleen löytänyt oikean minäni. Vasta aika näyttää, miten olen mahdollisesti muuttunut. Katso netistä tietoa ja kuvia Sanaskodista, jos olet kiinnostunut.

- Nainen 66v -


Tiistai, Kesäkuu 11, 2019, 09:10 | Ei kommentteja »

Henkilökunta oli ammattitaitoinen. Ruoka oli parasta mitä olen hetkeen syönyt (kasvisruoka). Kiitos siitä Nadjalle. Kiitos, että välititte minusta ja autoitte. Ison kiitos menee yhteisölle. Sain paljon vertaistukea ja ystäviä. Olen viimein löytänyt itseni.

"Elämässä on tänään paljon positiivista. Yksi niistä ei kuitenkaan ole huumeseulat". KIITOS :)

- Nainen 21 - Kiitos ei ole kirosana -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 09:06 | Ei kommentteja »

Hoito oli asiallista ja rakentavaa. Osaan tutkiskella itseäni ja ongelmiani uudelta näkökannalta. Hoitajat ammattitaitoisia. Yhteistö toisiaan tukevia ja kannustavia. Voin paremmin nyt kuin tänne tullessani. Tärkeintä on kuitenkin, että löysin uudelleen yhteyden Jumalaan. Saan olla ja elää Jeesuksen seurassa ja huolenpidossa.

- Mies 57 -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 09:01 | Ei kommentteja »

Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa saamastani hoidosta! Henkilökunta on mukavaa ja yhteistö mahtava. Ympäristö on viihtyisä ja kodinomainen ja ihana, kun ehdin nähdä myös lampaat. Ruoka oli maittavaa ja vegaaniruokailijat huomioitiin hyvin :)

- N24 -


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 08:38 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskotiin avoin mielin, tietämättä paljon paikasta. Minut otettiin vastaan tosi hyvin ja sain heti ystäviä. Yhteistönä Sanaskoti on aivan mahtava, ei puhuttu pahaa toisista ja ei ollut yhtään "kuivanappailua". Paikkana se on ihanan rauhallinen ja ei kestänyt kauan ennen kuin koin sisäistä rauhaa pitkästä aikaa. Lapseni tykkäsi kovasti tulla käymään. Täällä on pingispöytä, soittimia, punttis, askartelunurkka ja eläimiä :) Henkilökunta kohteli kaikkia samanarvoisina, erityisesti omahoitajani Liisa ja Serena, jonka kanssa meillä oli pitkiä keskusteluja öisin, kun ahdisti tai en saanut unta. Nadja keittiössä teki meille ihanaa (ja paljon) ruokaa ja oli aina hyvällä tuulella.

-N 41-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:52 | Ei kommentteja »

Tarvitsin ammattiapua päihteettömyyteen ja minulle raskaista asioista keskustelua. Sanaskoti on rauhallinen ja kodinomainen. Olen ollut päihteettömänä ja saanut puhua minulle raskaista ja tärkeistä asioista. Maaseudun rauhassa olen pystähtynyt pohtimaan ja miettimään asioita. Yhteisössä vertaistuki ja juttelu selvien ihmisten kanssa on ollut niin KIVAA. Tärkeintä että tulin Sanaskotiin on, että olen ollut selvinpäin :)

-Nainen 52v-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:47 | Ei kommentteja »

Tulin tai siis pääsin Sanaskotiin 10 vuotta jatkuneen viinan ja amfetamiinin käytön katkaisemiseksi sekä käyttöön liittyvien mielenterveysongelmien takia. Paikkana Sanaskoti on ollut mitä parhain. Ammattitaitoinen henkilökunta. On ollut helppo puhua todella vaikeista asioista, eivätkä turhaan mainosta, että täällä sinusta välitetään aidosti. Riittävän hyvä kuntosali ja mitä parhain sijainti juosta, niin metsässä kuin tiellä. Tärkeintä mitä olen kuntoutuksesta saanut, niin on halu elää. Muutamia kuukausia takaisin, niin suunnittelin vakavissani itseni tappamisa. Kiitos siis siitä, että olen saanut ilon ja haluan elää täysillä. Kiitos.

-Mies 30v-


Keskiviikko, Kesäkuu 12, 2019, 07:41 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen parantumaan pahasta päihderiippuvuudesta ja ennen tänne tuloa en tiennyt sairaudesta paljoakaan. Täällä sai laajasti tietoa ja ymmärrystä. Ihmiset ja vertaistuki auttavat todella paljon. Henkilökunta myös ollut asiantuntevaa. Ruoka myös huippua ja kiitos että kasvisruokailijat otetaan huomioon. Ilman kuntoutusta en varmasti olisi selvinnyt näin pitkälle. Kiitos.

-Marre-


Keskiviikko, Toukokuu 22, 2019, 07:42 | Ei kommentteja »

Halumme kiittää teitä kaikkia upesta työstä mitä teette😊
Olemme saaneet takaisin ihanan poikamme❤ Tästä on hyvä jatkaa. Toivomme teille kaikille voimia ja jaksamisia uusien apua kaipaavien kanssa. Olette huipputiimi.

Ihanaa kesän odotusta ja ISO KIITOS❤

- Sähköpostin välityksellä kuntoutujan vanhemmat -


Maanantai, Toukokuu 6, 2019, 07:41 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille rankan päihdeongelman ja rikoskierteen hillitsemiseksi. Alussa ajattelin pystyväni kohtuukäyttöön, mutta 3kk:n Sanaskoti jaksolla mieleni muuttui täysraittiuteen. Sain Sanaskodilta apua myös muihin, kuin päihdeongelmaan. Viikko-ohjelmaa on sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Suosittelen tulemista Sanaskodille avoimin mielin asettamatta ehtoja hoidon onnistumiselle. Itselläni se toimi hyvin ja osallistuin lähes kaikkeen toimintaan vaikka se aluksi tuntuikin vastenmieliseltä, mutta lopussa kiitos seisoo.

-Mies 36v.-


Keskiviikko, Huhtikuu 17, 2019, 07:29 | Ei kommentteja »

Omahoitaja antanut hyvää palautetta ja rohkaissut ongelmissa. Ollut ihanan auttava ja tukenut asioissa.

-Nainen, 23v.-


Lauantai, Maaliskuu 30, 2019, 07:28 | Ei kommentteja »

Päihdeklinikalla ja Ridasjärven katkaisuhoidossa suositeltiin tätä. Tulin päästäkseni eroon alkoholista ja kuntoutumaan niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sanaskoti on erinomainen paikka kuntoutukseen. Henkilökunta on aivan huippua. Täällä olen saanut tietoa päihderiippuvuudesta ja siitä selviämisestä. Hyvät hoitajat ja eritoten omahoitaja ja hänen luentonsa. Erityiskiitos Jukalle, jonka kanssa pystyimme "porautumaan" syvemmälle ongelmiini.

-Mies, 63v.-


Lauantai, Maaliskuu 30, 2019, 07:27 | Ei kommentteja »

Kaikki asiat pyörii hyvin ja on hyvin ohjelmaa päivisin ja opettavaa opetusta ja kodin yhteishenki on hyvä. Mielellään tulen uudestaan tänne intervallille. Hengellisyyttä kaipaan lisää.

-Mies, 38v.-


Maanantai, Maaliskuu 25, 2019, 07:26 | Ei kommentteja »

En voi kylliksi kiittää Sanaskotia. On vaikea pukea sanoiksi kiitollisuuttani. Olen saanut täältä mielenrauhan ja uuden mahdollisuuden elää levollisena raittiina. Sanaskodissa riippuvuus nähdään ongelmana, ei ihminen.

Kiitos henkilökunta, kiitos yhteisö.

-Nainen, 44v-


Maanantai, Maaliskuu 18, 2019, 07:25 | Ei kommentteja »

Kuntoutuspaikka todella hyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta. Suosittelen.

-Mies, 56v.-


Maanantai, Maaliskuu 11, 2019, 07:23 | Ei kommentteja »

Kuntoutus/hoito kohdallani onnistui yli odotusten, kiitos kuuluu asiantuntevalle henkilökunnalle. Kritiikki oli oikeanlaista, ei turhaa "tuomarointia". Hoitojakson aikana toteutui: 1) Asunto, 2) Rukousillat, 3) Raittiuden mahdollinen jatkuminen.

Täällä asiakkaat hoitivat oman osuutensa aivan loistavasti. :)

Kiitos Mari verhoista ja Jukka juttutuokioista ym. ym.

-Mies, 45v.-


Maanantai, Maaliskuu 4, 2019, 07:21 | Ei kommentteja »

Oli hyvä hoito. Iltapäiväruoka saisi olla tuhdimpaa.

-Mies, 51v.-


Maanantai, Helmikuu 11, 2019, 07:20 | Ei kommentteja »

Kiitos loistavasta kuntoutusjaksosta! Sain elämäni takaisin. Hoitajat olivat TODELLA mukavia, asiansa osaavia ja huomaavaisia.

Yhteisössä oli todella hyvä olla, ihan loistavaa jengiä. Myös ruoka oli todella hyvää kotiruokaa ja emäntä mukava. Paikka on todella kotoisa. Tunnuslause "Meillä sinusta välitetään oikeasti!" piti paikkansa täysin, hoito on aivan loistavaa ja hoitajat välittävät aidosti ja ovat täysillä & sydämellisesti kiinnostuneita siitä, että jokaisella on mahdollisimman hyvä olla. ISO kiitos vielä koko Sanaskodin väelle, voisin suositella paikkaa kenelle tahansa.

-Mies, 22v-


Maanantai, Helmikuu 4, 2019, 07:19 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, koska minulla oli päihde/alkoholiongelma. Sanaskoti on hieno paikka, josta sain hyvät "eväät" elämääni. Kuntoutuksessa eri ryhmistä, esim. Rihosta (riippuvuuden hoito) oli hyötyä. Tärkeintä oli oma kuntoutuminen ja hyvä yhteisöhenki. Pidin siitä, että sain hyviä kavereita ja saunominen oli myös kivaa, kuten myös kuntosali.

-Mies, 27v.-


Perjantai, Helmikuu 1, 2019, 07:17 | Ei kommentteja »

Olen saanut Sanaskodilta odotuksiani reilusti paremman tuen bentsodiatsepiinivieroitukseen, sekä hyvät työkalut tulevaan raittiiseen elämään. Myös kuntoutuksen hengellinen puoli on palvellut minua hyvin. Erityiskiitokset haluan esittää osaavasta hoitotoiminnasta Liisalle, Marikalle sekä Marille. Ruokaa on mahdollisuus syödä tarpeeksi ja monipuolisesti. Ruoka on valmistettu hyvin. Sen uskon olevan tärkeää monen asiakkaan kuntoutumisprosessin kannalta. Ruoan valmistuksesta haluan kiittää Nadjaa. Koen, että lääkinnällisen puolen tietämyksessä tarvittaisiin aiempaa enemmän asiantuntemusta, esim. joku hoitaja voisi olla erikoistunut lääkepuoleen. Myös verkkosivujen ulkoasu kaipaa uudistusta. Kiitos!

-Mies, 28v.-


Torstai, Tammikuu 31, 2019, 07:16 | Ei kommentteja »

Olen ollut muualla aiemmin päihdekuntoutuksessa ja Sanaskoti on huomattavasti enemmän kodinomainen kuin aiemmat paikat. Henkilökunta on asiansa osaavaa ja henkilökunnan kanssa tulee toimeen, mikä ei onnistu joka paikassa.

-Mies, 51v.-


Keskiviikko, Tammikuu 30, 2019, 07:15 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille kuntoutukseen alkoholiongelman takia. Sanaskoti on ollut mukava ja rauhallinen ympäristö, joka on täydellinen. On ollut mahdollisuuksia harrastaa esim. kuntosali ja musiikki, etenkin rumpujen soittaminen on ollut terapeuttista ja edistänyt kuntoutumistani. Ruoka Sanaskodilla on ollut loistavaa ja sitä on ollut riittävästi. Henkilökunta on myös ollut asiansa osaavaa ja hauskaa ja myös tarpeen tullen voi puhua avoimesti vakavemmistakin asioista. Iso kiitos koko Sanaskodin porukalle ja henkilökunnalle. KIITOS!

-Mies, 25v.-


Tiistai, Tammikuu 29, 2019, 07:13 | Ei kommentteja »

Olin Sanaskodilla ensi kertaa. Toivottavasti tulen uudelleen (intervallille) kesäaikana, siksi jäin kaipaamaan "aktiivihoitoa".

Ruoka voisi olla parempaa. Olosuhteet huoneessa ovat riittävät. Henkilökunta kokenutta, "ammattilaisia". En halua kirjoittaa negatiivista. Musiikkikerho voisi olla ryhmähuoneessa.

-Mies, 73v.-


Maanantai, Tammikuu 28, 2019, 07:11 | Ei kommentteja »

Suuri kiitos koko Sanaskodin henkilökunnalle. Viikko-ohjelma toimiva,ehkä joku tiistai oli vähän hektinen. Ryhmät olivat intensiivisiä, varsinkin Riho (riippuvuuden hoito).

Minulla on ollut teoriatieto hallussa jo pitkään, mutta nyt, kiitos henkilökunnan ja minun, se on kirkastunut ja tullut uusia näkökulmia mukaan. Tuntuu, että nyt on helpompaa toteuttaa asiat käytännössä. Vapaaehtoiset aamuhartaudet loistava tapa pysähtyä ja aloittaa päivä. Paavo, Nesto, Jade, Nelli, Sissi ja Sussu (vierailevia koiria ja Paavo, Saniksen oma kissa) loistavaa terapiaa!

Ehdottaisin viikko-ohjelmaan kevyen liikunnan lisäämistä mahdollisuuksien mukaan. Ruoka oikein pätevää, mutta lisää juureksia ja kasviksia.

Teillä on tieto, taito ja sydän mukana. 10+

-Mies, 48v-


Maanantai, Tammikuu 21, 2019, 07:08 | Ei kommentteja »

Tulin aika rikkinäisin mielin ja halusin päästä masennuksestani voitolle, kuntoutua fyysisesti ja saada päihdeongelmani hallintaan. Sanaskoti on todella hyvä paikka kuntoutua, jos sitä todella haluaa. Ei valittamista mistään. Tärkeintä on olleet ryhmät, vertaistuki ja erityisesti työntekijöiden tuki ja ymmärrys asiakkaiden tilasta.

Asiakkailla on sairaus - asiakkaat eivät ole sairaita!

-Mies, 58v.-


Maanantai, Tammikuu 21, 2019, 07:02 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, jotta pääsisisin eroon päihteistä. Sanaskoti miljöönä on upea ja kodikas. Ohjaajat ovat välittäviä ja ystävällisiä. Yhteisöllisyys on hieno juttu. Kuntoutusjaksolla olen oppinut paremmin ymmärtämään riippuvuuttani ja olen päässyt ajattelemaan asioita siihen liittyen. Suhteeni päihteidenkäyttöön on muuttunut. Olen saanut Sanaskodilta ystävän. Ruoka Sanaskodilla on ollut tosi hyvää. 

-Nainen 22v.-


Maanantai, Tammikuu 14, 2019, 07:01 | Ei kommentteja »

Hei!

Olette olleet ihania kohdallani ja tahtoisin siitä kiittää teitä ja toivoa teille parempaa vuotta 2019.

Haluaisin kertoa teille ja kaikille siellä hoidossa oleville, että toivoa on. olen itse saanut logistiikkainsinöörin paperit. Tämä siksi vaikka vanhempani eivät uskoneet minuun. Ihmisessä on voimavaroja, jotka pitää vain nostaa esiin. Kaikkea hyvää sinne ja voimia…

Terveisin mies 51v.


Maanantai, Tammikuu 7, 2019, 07:00 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen, koska olin todella huonossa kunnossa liiallisen alkoholin käytön takia. Sanaskoti on ollut todella mahtava paikka kuntoutua, kodinomainien paikka, jossa on lähes täydellinen hoitotiimi ja ainakin meillä Paavolassa on ollut todella hyvä yhteisö, josta on myös ollut todella suuri apu. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja SYDÄMELLISET kiitokset hoitajille ja ohjaajille, teette tärkeää työtä. 

-Mies 29v.- 


Tiistai, Tammikuu 1, 2019, 06:59 | Ei kommentteja »

Tulin aika rikkinäisin mielin ja halusin päästä masennuksestani voitolle, kuntoutua fyysisesti ja saada päihdeongelmani hallintaan. Sanaskoti on todella hyvä paikka kuntoutua, jos sitä todella haluaa. Ei valittamista mistään. Tärkeintä on olleet ryhmät, vertaistuki ja erityisesti työntekijöiden tuki ja ymmärrys asiakkaiden tilasta. Asiakkailla on sairaus - asiakkaat eivät ole sairaita!!

-Mies, 58v.-


Maanantai, Joulukuu 31, 2018, 06:57 | Ei kommentteja »

Sain olla rauhassa raittiutta päin. Hoitajat ovat mukavia ja yhteisössä tulin hyvin toimeen. Hyvä paikka kaikin puolin.

-Mies 34v.-


Maanantai, Joulukuu 24, 2018, 06:56 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodille lähinnä masennuksen takia, joka oli johtanut liialliseen alkoholinkäyttöön. A-klinikan kontaktini ehdotti Sanaskotia, koska se on pieni paikka ja oli saanut hyvää palautetta. (Koko oli minulle tärkeä ahdistuksen takia.) Sanaskoti on ollut mukava paikka. Ei ole tuntunut liian rasittavalta (muut kun Ruusulan siivoaminen) En pitänyt ryhmistä kauheasti ja olisi ehkä kiva, jos olisi jotain vapaaehtoisryhmiä joskus (esim. askartelu) Olisi voinut auttaa pääsemään yhteisöön paremmin kiinni. Oli hyvä päästä vanhempien nurkista vähäksi aikaa. Paavo-kissa oli loistava kaveri. Parempi oli olla täällä kuin yksin kotona koko ajan. Yhteisö oli hyvä, vaikkei ollut henkilökohtaisesti kauheasti yhteistä.

-Mies 24v.-


Maanantai, Joulukuu 17, 2018, 06:55 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholiriippuvuuden takia. Sanaskoti on ollut ihan loistava paikka kuntoutua - ihanan maanläheinen ympäristö, hyvä yhteisö ja kannustava, sydämellinen henkilökunta. Rakastan vanhoja rakennuksia ja olen todella iloinen, että sain huoneen päärakennuksesta

- Nainen, 39v.- 


Maanantai, Joulukuu 10, 2018, 06:55 | Ei kommentteja »

Kiitos kaikesta tuesta. Olen saanut työkaluja arjessa toimimiseen. 

-Nainen 37v.-


Maanantai, Joulukuu 3, 2018, 06:53 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen kolmen kuukauden kännin lopuksi. Olen ollut kuntoutuksissa monta kertaa ennenkin ja muissakin paikoissa. Missään muualla kuin Sanaskodilla ei ole:

- yhtä viehättävä ympäristö

- yhtä hyvä ilmapiiri

- yhtä miellyttävät (ja nätit) hoitajat

- yhtä hyvät mahdollisuudet luottamukselliseen keskusteluun

Pieniä miinuksia: Elisa/Saunalahti kännykkäliittymät eivät kuulu. Ruoan taso on ollut laskemaan päin.

-Mies 40v.-


Lauantai, Joulukuu 1, 2018, 06:52 | Ei kommentteja »

Kuntoutukseen hakeuduin alkoholismini vuoksi. Sanaskoti oli ennestään tuttu vuoden 2014 kuuden viikon kuntoutuksen ajalta. Paikka on miellyttävä, turvallinen ja opetusta (ryhmiä) on sopivassa määrin ja ne ovat hyvin päihteiden käyttöön liittyviä "tietopaketteja".Lisäksi on vertaistukea eli muiden asiakkaiden kokemuksia päihteiden käytöstä ja miten ne vaikuttavat elämään. Minusta Sanaskodin kuntoutus antaa hyvät "eväät" päihteettömälle elämälle. Tärkeintä Sanaskodissa olossa on raittius siellä olon aikana ja lähdön jälkeen. 

-Mies 50v.-


Maanantai, Marraskuu 26, 2018, 06:46 | Ei kommentteja »

Tulin Sanaskodin kuntoutukseen 29.10.2018 eipä ollut alkuun mitään ennakko-odotuksia, sillä olihan kyseessä ensimmäinen kuntoutukseni. Paikkana Sanaskoti on ollut aivan loistava paikka kuntoutua. Jo pelkkä ympäristö on rauhoittava. Ja henkilökunta on todella asiantuntevaa (ovat siis aivan oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan töissä jokainen). Tästä kuntoutusjaksosta on ollut todella paljon hyötyä ja olen saanut täältä todella hyvät eväät ja tarvittavan alkusysäyksen kohti uutta ja päihteetöntä elämää. Voin todella lämpimästi suositella kuntoutusta täällä Sanaskodilla kaikille sitä tarvitseville. Ikävä tulee tätä paikkaa!

-Nainen 40v.-


Maanantai, Marraskuu 19, 2018, 06:46 | Ei kommentteja »

Lämmin ja turvallinen ilmapiiri eheytyä. Rauhallinen ympäristö luonnon keskellä ja pieni yhteisö antavat hyvät puitteet. 

-Nainen, 40v.-


Maanantai, Marraskuu 12, 2018, 06:45 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka ja mukavaa henkilökuntaa. Voin suositella muillekin tätä paikkaa. Hyvää ruokaa ja tosi kodikas paikka. 

-Mies 20v-


Maanantai, Marraskuu 5, 2018, 06:44 | Ei kommentteja »

1) Toivoisin saavani parempaa elämää. 2) Asiallista ja ammattitaitoista väkeä auttamaan eri asioissa. 3) Olen saanut paljon ajateltavaa tulevaisuuden varalle ja kuunnellut muita. 4) Samoja kokemuksia olevat ihmiset vertaistukena. Hyvät hoitajat + ruoka, Kokille kiitos. 5) Kokonaisuudesta lähes täydellistä, 9+. Kiitos kaikesta tuesta henkilökunnan jäsenille. Hyvillä mielin eteenpäin. Hyvää elämää kaikille ja rauhaisaa loppuvuotta. Näkemiin

-mies 59v.- 


Torstai, Marraskuu 1, 2018, 06:43 | Ei kommentteja »

Tulin sanaskotiin päihdeongelmani takia, alkoholi ja cannabis. Sanaskoti on ollut minulle kuin koti, ihanan rauhallinen ja varsinkin henkilökunta on ollut mitä mahtavin. Olen saanut paljon itsevarmuutta, vahvuutta ja voimia ongelmien suhteen. Täällä on saanut olla oma itsensä. Ryhmät on olleet hyviä, olen saanut paljon niistä. Tärkeintä on ollut saada kunnioitusta ihmisenä. Paljon tukea, herttaisuutta ja aitoutta. Tämän jakson jälkeen tuntuu hyvältä kohdata ulkopuolinen elämä. Kiitos kaikille ja koko henkilökunnalle tästä kunniasta, olette olleet tosi, tosi kultaisia minulle suurella sydämellä. Jumalan siunausta teille ja Sanaskodille. 

-Nainen 55v- 


Maanantai, Lokakuu 29, 2018, 06:42 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholisoitumiseni takia, olin huonossa hapessa! Sanaskoti on ollut hieno, arvokas, idyllinen ja rauhaisa paikka ryhmineen, joissa on käsitelty oikeita asioita kuntouttamisen toteuttamiseksi! 2kk raittiutta, josta jatkaa eteenpäin raittiina, itsestä kiinni miten onnistuu jatkossa. Fyysinen hyvinvointi on parantunut, henkinen vointi parempi. Ehkä ihmiset ympärillä, avoin yhteisö on ollut tärkeintä, kanssakäyminen ja vertaistuki. Mistä pidin, ympäristö, jopa lampaat, idyllisestä maisemasta, lämmin henki talossa ja kiitän henkilökuntaa joka on ollut tukena toipumisessa. 

-M. 57v.-


Maanantai, Lokakuu 22, 2018, 06:41 | Ei kommentteja »

Kuntoutuksesta hain lepoa ja mielenrauhaa. Sanaskoti on ollut viihtyisä ja luontoystävällinen. Olen saanut hakemaani lepoa ja mielenrauhaa. Erityiskiitokseni saa Riho-ryhmät. Hyvää jatkoa teille kaikille.

-Mies 65-


Maanantai, Lokakuu 15, 2018, 06:40 | Ei kommentteja »

Olin aivan lopussa henkisesti ja fyysisesti. Hyvä paikka, punttis ja muut liikuntamahdollisuudet. Oon saanut selvyyttä jatkosta kotiin palatessa. Erittäin hyvä porukka, yhteishenki ja vertaistuki ryhmissä. Olen saanut uutta tietoa, joka on pistänyt miettimään tulevaisuutta! Kiitokset niin henkilökunnalle kuin myös muille asukkaille. 

-Mies 49-


Maanantai, Lokakuu 8, 2018, 06:39 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen pitkään jatkuneen alkoholinkäytön jälkeen. Työpaikka meni ja lastensuojelukin vaati kuntoutusta. Henkilökunta otti vastaan ystävällisesti ja tunsin tulleeni oikeaan paikkaan. Ensimmäinen aamuhartaus oli näin langenneelle uskovalle koskettava ja rankkakin (puhdistava) kokemus. Ensimmäiset kaksi viikkoa tuntui todella kuntouttavalta ja sain ryhmistä paljon irti. Sen jälkeen tunteet alkoivat heitellä ja kuntoutus oli lähinnä turvallisessa ympäristössä raitista aikaa viettäen. Kuntoutusjakso antoi minulle etäisyyttä alkholin käyttöön ja uudisti minua uskossa. Vielä ei taistelua ole täysin voitettu ja pitää jatkaa yhteistyötä A-klinikan kanssa. On ollut hyvä, että pystyin käymään kuntosalilla ja harrastamaan ulkoilua luonnossa. Myös pianon soitto mahdollisuus oli hyvä. Henkilökunta on ollut oikein mukavia! Enemmän olisin kaivannut vertaistukiryhmiä muiden kuntoutujien kanssa. Nyt AA-ryhmä oli vapaaehtoinen ja sinne ei juuri kukaan mennyt. Sen takia jätin itsekin väliin. Olisi siis pitänyt itse enemmän aktivoitua keskustelemaan riippuvuudesta muiden asiakkaiden kanssa. Eli hoitojakso ei minua täysin raitistanut vaan vielä on käytävä omat taistelut tämän jälkeenkin.

-Mies 45v-


Maanantai, Lokakuu 1, 2018, 06:38 | Ei kommentteja »

Sanaskodille tuhottoman paljon kiitoksia. Täällä on saanut rauhassa kuntoutua. Tunnen olevani jälleen voimissani ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Erityiset kitokset hoitohenkilökunnalle, täällä oli mukavaa ja rauhaisa ilmapiiri. Yhteisön tuki on myös iso asia koko prosessissa. Olen saanut paljon tältä kahdelta kuukaudelta. Kiitos <3

-Nainen 20v-


Maanantai, Syyskuu 10, 2018, 06:37 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen päihdeongelman ja ahdistuksen takia. Täällä oli hyvä ja rauhallista olla, sain raitista aikaa ja tekemistä. Kiitos Sanaskodin henkilökunnalle ja muille kuntoutujille tuesta. Kiitos.

-Mies 38-


Maanantai, Syyskuu 3, 2018, 06:35 | Ei kommentteja »

Erittäin hyvä paikka kuntoutua. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hyvät ruoat. Sopivan pieni yhteisö. Tosi hyvä porukka vertaistukineen päivineen :)

-Mies 42-


Perjantai, Elokuu 24, 2018, 11:49 | Ei kommentteja »

"En enää pystynyt hallitsemaan päihteidenkäyttöä, enkä selvinnyt perusarjessa yksin. Olin todella huonossa kunnossa, itsetuhoinen. Päihdetyöntekijä ehdotti kuntoutusta. Tullessani Sanaskodille en etukäteen tiennyt paikasta mitään, olin vain tyytyväinen siihen, että pääsin pois ikävästä tilanteesta, johon olin itseni ajanut. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta kuntoutuspaikoista. Sanaskodilla kuntoutuminen on tehty todella helpoksi. Paikka sijaitsee lähellä Helsinkiä, mutta sopivan eristyksissä maaseudulla. Henkilökunta on todella pätevää ja ystävällistä. Paikka ei ole laitosmainen, vaan kodikas. Asiakaspaikkoja on alle 20. Ilmapiiri on todella hyvä. Vietettyäni täällä kaksi kuukautta tunnen voimissani selvää parannusta. Voin paremmin henkisesti ja fyysisesti. Nyt on hyvä fiilis palata kotiin ja jatkaa eteenpäin."

-M 33-


Tiistai, Elokuu 7, 2018, 11:49 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskodille intervallijaksolle juhannuksen jälkeen päihdekuntoutukseen, kun toisella viikolla alkoi tuntua, että en ole valmis kotiutumaan vielä. Sain kuntoutukselle jatkoa vielä neljä viikkoa lisää. Olen tosi kiitollinen henkilökunnalle, paras kesä vuosiin. Sanaskodilla sinusta välitetään aidosti."

- Mies 52-


Maanantai, Elokuu 6, 2018, 11:48 | Ei kommentteja »

"Neljän viikon kuntoutuksen aikana oli hyvä mahdollisuus pohtia omaa elämää ja päihteiden käyttöä ongelmana. Sanaskodilla oli kaikin puolin hyvä olla. Hengellisyyttä voimavarana kuntoutumiseenja sisäiseen eheytymiseen oli tarjolla ja minulle se oli tärkeä osa kuntoutusta."

-M50-


Tiistai, Heinäkuu 31, 2018, 11:47 | Ei kommentteja »

Olen tullut kuntoutukseen päihde- ja mielenterveysongelmien takia. Olen ollut erittäin tyytyväinen hoitoon Sanaskodilla. Ryhmät ovat antaneet paljon. Miinusta joudun antamaan keikkaavasta lääkäristä ammattitaidon puutteen vuoksi. PS. (enkä ole ainoa) Plussaa ruoista, mahdollisuudesta käydä salilla, muista aktiviteeteista ja ymmärtäväisestä henkilökunnasta.

-Nainen 21v.-


Lauantai, Heinäkuu 28, 2018, 11:47 | Ei kommentteja »

"Tulin päihdeongelman vuoksi. Pahin päihteeni oli alkoholi. Kuntoutuspuitteet olivat erinomaiset. Maaseudun rauhallisuus, lampaineen ja kanoineen, sekä Paavo-kissa olivat erittäin terapeuttisia. Sain uusia ajattelutapoja ammattitaitoisten ohjauksen avulla, vertaistukea ja hengellistä voimaa. Tärkein oli saada voimavaroja raittiuden ylläpitoon ja uusia ystävyyssuhteita. Tunsin, että minusta välitettiin aidosti. Työntekijöille erityinen kiitos, olette upeita ihmisiä ja oikeassa ammatissa. Niin ohjaajina, keittiössä ja kiiteistön puolella. Iso kiitos!"

-RT-


Sunnuntai, Heinäkuu 22, 2018, 11:46 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on ihmeellinen ja kaunis, luonnon keskellä oleva paikka. Olen saanut paljon hyvää henkilökunnalta ja ryhmistä, aarteita arjen asioihin. Ryhmät ja hoitohenkilökunta on avannut erilaisia näkökulmia minun sairauteen, joka ennen oli hyvin musta valkoinen. Olen huomannut, että olen sairastunut alkoholisti ja nyt saanut apua tähän sairauteeni täällä Sanaskodissa. Tahdon kiittää Sanaskodin henkilökuntaa ja myös Taivaan Isää tästä kaikesta. Kaiken puolin tämä kuntoutus on vastannut kaikkiin minun odotuksiini, joita en osannut edes ajatella. Todella ihana paikka parantua niin henkisesti, kuin ruummillisesti. Nyt vain päivä kerrallaan arjen haasteisiin. Kiitos omahoitajalle ja koko henkilökunnalle. Herran Siunausta teille kaikille."

-M52, Gunnar-


Sunnuntai, Heinäkuu 22, 2018, 11:45 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on kaikin puolin loistava paikka kuntoutua. Täällä aidosti lähdetään työstämään asiakkaan kanssa häntä itseään sekä ympärillä olevia asioita. Ruoka on todella hyvää, yhteisöllisyys vahva sekä ryhmät ja vapaa-aika suunniteltu hyvin. Oli nuori tai vanha, täällä pystyy vai olla kuntoutuja."

-N19, AS-


Lauantai, Heinäkuu 21, 2018, 11:45 | Ei kommentteja »

Sanaskoti on ihmeellinen ja kaunis luonnon keskellä oleva paikka. Olen saanut paljon hyvää henkilökunnalta ja ryhmistä aarteita arjen asioihin. Ryhmät ja hoitohenkilökunta ovat avanneet erilaisia näkökulmia sairauteeni, jkoa ennen oli hyvin mustavalkoinen. Olen huomannut, että olen sairas alkoholisti ja täältä olen saanut apua tähän sairauteeni. Tämä kuntoutus on vastannut kaikinpuolin kaikkiin odotuksiini, joista en osannut edes ajatella. Todella ihana paikka palautua niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Nyt vain päivä kerrallaan arjen haasteisiin. Tahdon kiittää Sanaskodin henkilökuntaa jamyös Taivaan Isää tästä kaikesta! Herran siunausta teille kaikille.

-Mies 52-


Tiistai, Heinäkuu 3, 2018, 11:44 | Ei kommentteja »

"Sanaskodilla on osaava ja sydämmellinen henkilökunta ja mukava yhteisö. Kotoisa ilmapiiri"

-Mies 66-


Perjantai, Kesäkuu 29, 2018, 11:43 | Ei kommentteja »

"Ehkä uusille kuntoutujille voisi "nimetä" vertsin, jolta voisi kysyä mitä/miten/miksi ns. vapaa-ajalla?"

-Immu-


Perjantai, Kesäkuu 29, 2018, 11:42 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman sekä alkoholismin takia. Sanaskoti on hyvä ja rauhanomainen paikka. Tosi hyvä ja osaava henkilökunta, jotka välittävät aidosti. Ruoka TOSI hyvää :) Kiitos !!!"

-27 Nainen-


Sunnuntai, Kesäkuu 24, 2018, 11:41 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska halusin löytää tien ulos sairaasta elämäntavasta, jossa olin yhteiskunnasta syrjäytynyt alkoholin orja. Sanaskoti on ihanteellinen paikka rauhoittua ja pysähtyä itsensä äärelle. Luonto, eläimet, kaunis sisustus ja lämminhenkiset hoitajat auttavat tyynnyttämään sekavan mielen. Yhteistössä on hyvä olla ja kaikki toimii. Vastuutehtävät auttavat tuntemaan olon kotoisaksi Saniksella. Päiväohjelma on juuri sopiva, ei liian kiireellinen. Ryhmissä oppii monenlaisia asioita ja kuulee toisten kokemuksia. Sain paljon etenkin Riho-ryhmistä. Green Care, tunne ja musa -rymät auttoivat näkemään miten kokonaisvaltaisesti voi itseään hoitaa ja saada voimavaroja mm. luonnosta.

Tärkeintä Saniksella olossa on ollut hengellisyys ja erilaiset siihen liittyvät jutut mm. hartaudet, raamattupiiri ja kyydit Eväs-Torpalle. Mukavaa oli, että uskonasiat olivat luonnollisena osana muuta ohjelmaa, eikä niitä "tuputettu". Jumalan läsnäolon voi helposti havaita Saniksella yleisestä ilmapiiristä, joka on rauhallinen, myönteinen ja parantava. Hoitajat ovat vertaansa vailla. Heistä huokuu läsnäolo, asialleen omistautuminen ja inhimillisyys. Koin kaikissa keskusteluissa tarpeeni kuulluksi, ymmärretyksi ja arvostetuksi ihmisenä. Omahoitajakeskustelut olivat erityisen hyödyllisiä. On helpompi avautua, kun aistii aidon välittämisen. Myös Saniksen lääkäri on hyvin ammattitaitoinen ja avulias. Parasta Saniksella onkin juuri se, että asiantuntevaa apua on tarjolla sekä päihde- että mielenterveysongelmiin.


Tästä ja näillä eväillä on hyvä jatkaa raitista elämäntapaa kotona. On hyvä, että Saniksella käsitellään myös hyvissä ajoin sitä, miten arki voisi rakentua kotona ja millaisia tukiverkostoja tarvitsee ja hankkia niitä valmiiksi, ettei putoa tyhjän päälle."

-N 31v-


Sunnuntai, Toukokuu 27, 2018, 11:41 | Ei kommentteja »

"Kiitos kaikille! Erityisesti Liisalle."

-Vanha mies-


Torstai, Toukokuu 10, 2018, 11:40 | Ei kommentteja »

"Kuntoutumisjakso yllätti minut positiivisesti monella tavalla. Paikka oli viihtyisä, muut asiakkaat sosiaalisia ja mukavia. Yhteisöllisyys on mahtava voimavara. Normaaliin elämään paluu jännittää, mutta täältä saaduilla eväillä sen pitäisi onnistua. Luottamus itseen ja tulevaisuuteen on palannut."

-Herra 47-


Sunnuntai, Huhtikuu 1, 2018, 11:39 | Ei kommentteja »

"Päätin lähteä päihdevieroitukseen tammikuun aslussa 2018 johtuen vuosia kestäneen sekakäytön takia. Käytin alkoholia, kannabista, bentsoja sekä monia muita lääkkeitä ja huumeita. En uskonut jaksavani olla katkolla 2 viikkoa kauempaa jatkohoidosta puhumattakaan. Kuitenkin kun saavuin Sanaskodille kotiuduin nopeasti ja pääsin sisään mahtavaan yhteisöön, joka on tukenut minua valtavasti. Olen saanut paljon uutta tietoa päihderiippuvuudesta ja kuinka asennoitua sen kohtaamiseen. Tämä johtuu ryhmistä jossa olemme käyneet aihetta läpi perusteellisesti. Haluan myös kiittää mahtavaa henkilökuntaa tukemisestani ja asioiden kuntoon laittamisess mm. kela-asiat"

-korsolainen-


Perjantai, Maaliskuu 9, 2018, 11:38 | Ei kommentteja »

"Pyysin suksia, luvattiin "käsitellä" asiaa. Suksia ei ole näkynyt :). Enemmän ohjattua liikuntaa olisin kaivannut. Vertaisryhmiä enemmän mm. AA /NA talon sisällä. Yhtenä päivänä ehkä vähän liikaa asia ryhmää".

-AEV-


Torstai, Maaliskuu 8, 2018, 11:37 | Ei kommentteja »

"Aikani täällä oli liian lyhyt, mutta ytimekäs. Osallistuin kaikkiin rientoihin, sain paljon ja toivon mukaan annoin jotain"

- Henkka -


Torstai, Maaliskuu 1, 2018, 11:37 | Ei kommentteja »

"Hyvä ja kodinomainen paikka rauhoittua ja oivaltaa raittiin elämän eväät. Harrastus/liikkumismahdollisuudet todella hyvät, puuhapaja erinomainen. Sain herätettyä maalauksesta taas itselle tärkeän täytön arkeen. odotan intervallijaksoja mielenkiinnolla ja tueksi raittiiseen arjen kulkuun. Ammattitaitoinen henkilökunta ja loistava ruoka"

- Jere -


Keskiviikko, Helmikuu 14, 2018, 11:36 | Ei kommentteja »

"Erinomaisesti olen viihtynyt ja pahaa sanottavaa ei ole. Aika on mennyt nopeasti. Päiväohjelmaa on ollut sopivasti rytmitetty ja harrastusmahdollisuuksia on ollut. Hoitojakso on tukenut alkoholiriippuvuudesta irtipääsyä, tosin olin jo tullessani päättänyt että juomiseni on nyt loppu. Muutenkin kuntoutuminen on onnistunut hyvin. Myös erinomainen miljöö ja tunnelma ovat tukeneet kuntoutumista. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. Kiitos!"

- Mies 52v -


Maanantai, Helmikuu 5, 2018, 11:35 | Ei kommentteja »

" Koulua ja vapaa-aikaa oli sopivasti. Henkilökunta oli asiallista, asian osaavaa. Itselle tärkeät menot onnistui hyvin ja nopeallakin aikataululla. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Kodinomainen hyvä paikka jossa oli hyvä kuntoutua ja miettiä rauhassa elämän arvoja"

- Mies 38v -


Lauantai, Tammikuu 27, 2018, 11:35 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen tavoitteena päihteetön elämä. Sanaskoti on ollut rauhallinen ja kodinomainen paikka olla. Ryhmät on ollut hyödyllisiä ja olen saanut työkaluja tulevaa varten. Ihana ja ammattitaitoinen omahoitaja. Kanoja on ollut kiva hoitaa. Hyvä porukka. Ruoka on ollut aina hyvää. Sauna on rentouttanut. Kaiken kaikkiaan hyvä paikka olla. Hyvä henkilökunta. Omahoitaja keskusteluja olisi voinut olla vähän useammin"

- nainen 24v -


Torstai, Tammikuu 25, 2018, 11:34 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan päihdeongelman takia. Lisäksi minulla on haasteita mielenterveyden kanssa. Sanaskodin rauhallisessa, sallivassa ilmapiirissä on ollut hyvä kuntoutua. Päivissä on sopivassa suhteessa ryhmiä ja vapaa-aikaa. Ryhmien aiheet ovat hyödyllisiä ja vetäjät ammattitaitoisia. Etenkin Riho ja faktaryhmät ovat olleet kuntoutusta tukevia.

Hyvää Sanaskodilla on myös, se, että ryhmissä haastetaan miettimään omaa suhdetta päihteisiin ja elämään yleensä. Ryhmä työskentely on intensiivistä, mutta ryhmistä on mahdollisuus poistua jos käsiteltävä aihe on itselle ahdistava.

Sanaskodilla henkilökunnalla on aikaa myös henkilökohtaisiin keskusteluihin ja muutenkin henkilökunta on helposti tavoitettavissa. Hienoa oli se, että henkilökunnalla oli aikaa kiireettömiin juttutuokioihin, kokoajan ei tarvinnut kuntoutua vaan aikaa oli myös vapaalle keskustelulle ja leikinlaskulle, huumorin kukka kukki monesti. Aika-ajoin henkilökunta olisi voinut pitää napakammin kiinni säännöistä, jotka on luotu koskien esimerkiksi ryhmiin osallistumista, kielenkäyttöä ja kuivanappailua. Toisaalta kaikki ovat kuntoutumassa vapaasta tahdosta ja voi myös olettaa, että aikuiset käyttäytyvät aikuisten tavoin, eikä henkilökunta voi olla vahtimassa jokaista tekoa ja sanaa.

Ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi! Kiitos henkilökunnalle erittäin antoisista kahdesta kuukaudesta jotka vietin Sanaskodilla. Sain työkaluja jotka tukevat raittiina pysymisessä ja joiden avulla pystyn rakentamaan tasapainoista elämää tulevaisuudessa"

- Nainen 43v -


Tiistai, Tammikuu 23, 2018, 11:31 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen rankan pitkäaikaisen alkoholin käytön vuoksi. Sanaskoti on muihin käymiini päihdekuntoutuslaitoksiin verrattuna ylivertainen. Kohdallani pidin tärkeänä käydä läpi myös psyykkisten oireilujen "hallintaa" päihderiippuvuuden rinnalla. Mielestäni ne kulkevat " käsikädessä", joten niitä on hoidettava myös yhdessä! Sanaskoti on pienehkö laitos miellyttävissä puitteissa joka mahdollistaa yksilöllisen ja tehokkaan päihdekuntoutuksen jonka kruunaa ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta. Kahden kuukauden kuntoutukseni on antanut uskoa, luottoa sekä voimaa selviytyä arjesta ilman alkoholia.[nbsp]"

- Harza -


Tiistai, Tammikuu 2, 2018, 11:31 | Ei kommentteja »

" Sanaskoti on kaikinpuolin hyvä paikka kuntoutua päihdeongelmista. Tärkeimpänä nousee mieleen henkilökunnan asiantuntevuus ja ystävällisyys. Ryhmät ovat monipuolisia ja silti vapaa-aikaakin on riittävästi. Sijainti on sopivan syrjäinen, kauniilla paikalla luonnon keskellä, silti pk-seudun tuntumassa. Majoitustilat ovat kotoisat ja siistit. Huoneet yhden hengen lukollisia huoneita. Hoitojakson aikana olen saanut tutustua itseeni ja saanut keskusteluapua. Myös sielunhoito mahdollisuus oli itselleni tärkeä"

- Nainen46 -


Perjantai, Joulukuu 22, 2017, 11:30 | Ei kommentteja »

"Täällä asiat minusta toimii. Hoitajia oikeasti kiinnostaa ja heille on helppo puhua. Mun mielestä on hyvä, että on sääntöjä ja niiden takana seistään, vaikka kai se joitakin ärsyttää. Pitää kuitenkin oppia toimimaan muillakin kun omilla tavoilla. Keskusteluja vois omahoitajan kaa olla useemmin ehkä. Mutta tosiaan huippumesta!"

- N22-


Tiistai, Joulukuu 12, 2017, 11:29 | Ei kommentteja »

"Halusin lopettaa juomisen ja tulla kuntoon. Sanaskoti on mielestäni paras paikka tulla kuntoon. Mukava henkilökunta ja asiakkaat joiden kanssa voi jutella ja tehdä jotain. Olen miettinyt hieman tulevaisuutta, mutta aika näyttää. Raittius on minulle tällä hetkellä tärkeintä. Pidin paikasta, henkilökunnasta ja melkein kaikista asiakkaista. Kaikki asiakkaat olivat jollain tavalla kiinnostavia. "

- Make-


Tiistai, Marraskuu 28, 2017, 11:28 | Ei kommentteja »

"Sanaskodilla on hyvä henki kaikkien kanssa, tästä on apua kuntoutukseen. Voi puhua avoimesti asiat, mitkä vaikuttaa kuntoutukseen myöntävästi. Kun huomasin, etten yksin selviä juomaputkesta hakeuduin Sanaskodille kiitos siitä. Tein elämässäni parhaan ratkaisu. Huomasin myös etten ole ongelmani kanssa yksin, kiitos kanssa kuntoutujeni. Jeesuskin tuli elämääni takasin, olen ylpeä"

- Herra-55-


Maanantai, Marraskuu 27, 2017, 11:27 | Ei kommentteja »

"Ystävälliset ja auttavaiset henkilökunnan jäsenet. Vastaanottava ilmapiiri myös asukkailla. Omasta mielestä toimivat ja hyödylliset hoitomenetelmät.

Ainoa miinus oli muiden asukkaiden ikä, nettisivuilla sanottiin 18-29v, totuudessa melkein kaikki olivat 30 + v "

- Mies 19v-


Keskiviikko, Marraskuu 15, 2017, 11:26 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdetyöntekijäni aloitteesta. Paikkana tämä on ollut aivan loistava ja ruoka erittäin hyvää ja monipuolista. Hyötyä on ollut raittiina olemisesta ja jatkossakin aion pysyä raittiina sekä tärkeät lääkkeet on tullut otettua säännöllisesti. Sekä ulkoilua. Tärkein on ollut saada aikaa rauhassa miettiä asioita ja toipua hiljalleen alkoholismista "päivä kerrallaan". Pidin Siuntion kylpylä reissuista ja saunomispäivistä täällä. Tuli käytyä jokainen saunavuoro 3krt/vk. Itse olin kuntoutuksessa 1 kk ajan"

- Mies 49v-


Tiistai, Marraskuu 7, 2017, 11:25 | Ei kommentteja »

+ Paras paikka raitistua. Positiivinen ilmapiiri, motivoitunut henkilökunta, hyvät tilat, aika paljon aktiviteettia, liikakin ruokaa, retkiä lähiympäristöön.

- Välillä tuntui, että kuri voisi olla tiukempi, esim. kiroilu, myöhästely, asiakkaiden siivoustyön laatu.

- enemmänkin talon töitä voisi vastuuttaa asiakkaille, jos vain työnjako olisi selkeämpi ja tasapuolisempi.

- pikkuvikojen korjaukset kestivät aina käsittämättömän kauan, esim. palaneet lamput sisällä ja pihalla, vuotavat wc:t."

-Totti 38v.-


Perjantai, Marraskuu 3, 2017, 11:24 | Ei kommentteja »

"Kaikki on hyvin, se mitä olen saanut saanut "raittiuden" Sanaskodissa. "kiitokset opettajille"

-Mies-


Torstai, Marraskuu 2, 2017, 11:23 | Ei kommentteja »

Kiitos huolenpidosta

- Carina -


Tiistai, Lokakuu 31, 2017, 11:22 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on mahtava paikka. Oikein mahtava yhteisö ja henkilökunta auttoivat erittäin paljon minua"

- Oskar 19 -


Perjantai, Lokakuu 13, 2017, 11:21 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen alkoholin käytön takia. Sanaskoti on ollut mielestäni hyvä paikka kuntoutua. Viihtyisä sekä siistit paikat sekä asiallinen henkilökunta. Kuntoutusjakso on auttanut minua irtautumaan alkoholista ja neuvoja jatkoon."

- Mies 33v -


Torstai, Lokakuu 5, 2017, 11:20 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin juomisen takia. Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua. Täällä on ollut muut kuntoutujat mukavia ja olemme touhunneet paljon yhdessä. Ja olen päässyt eroon juomisen himosta."

- -


Tiistai, Lokakuu 3, 2017, 11:20 | Ei kommentteja »

"Pyydettyäni rauhallisuutta ja aikaa, niin olen saanut sen! Kiitos ihmisille joihin olen tutustunut, ajasta, tuesta ja läheisyydestä! (:"

-SirEduard-


Perjantai, Syyskuu 29, 2017, 11:19 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman ja ahdistuksen vuoksi. Jo 1,5 kuukautta on auttanut paljon. Sain täällä välimatkaa entiseen ja aikaa ajatella, käsitellä elämääni raittiina. Ympäristö luonnon keskellä, hoitajat mukavia ja osaavia. Hyvä ja kannustava ilmapiiri, aktiviteetteja sopivasti, ryhmiä, urheilua, saunaa. Hyvä mesta."

-Mies 37v-


Perjantai, Syyskuu 29, 2017, 11:18 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen hoitamaan päihdeongelmaani. Tunsin heti ensimmäisenä päivänä oloni tervetulleeksi. Yhteisö on ollut mahtava ja olen saanut ryhmistä hyvät eväät tulevaisuuteen. Henkilökunta on ollut kannustava ja tukenut minua vaikeinakin aikoina. Lähden Sanaskodista hyvillä mielin ja toiveikkaana tulevasta elämästä. Iso kiitos kaikille!."

-Nainen 18v-


Tiistai, Elokuu 15, 2017, 11:18 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen alkoholin liikakäytön vuoksi. Sanaskoti on ollut ihanteellinen paikka kuntoutukseen. (luonto, hiljaisuus, päivärytmi, aikaa ajatella itseään). Erittäin hyvät ryhmät. Itsesyytöksistä alan pikkuhiljaa parantua. Erittäin pätevä henkilökunta. Miinuksena ryhmissä kuntoutujien ylimääräiset, asiasta poikkeavat kommentit, häly, toisten päällepuhuminen, aiheuttaa ärsytystä."

-Nainen 64v.-


Maanantai, Elokuu 14, 2017, 11:17 | Ei kommentteja »

"Aivan loistava paikka! Keskellä kaunista luontoa ja yhden hengen huoneet. Ohjelmaa ja vapaa- aikaa on sopivasti. Puusauna, hyvä ruoka, hyvä henkilökunta yms. Ei mitään pahaa sanottavaa. Paikka jossa hyvä kuntoutua henkisesti ja fyysisesti. Suosittelen lämpimästi, jos olet tosissasi!"

-Ville 39v-


Maanantai, Elokuu 14, 2017, 11:16 | Ei kommentteja »

Tulin kuntoutukseen alkoholin takia. Kunto on kohentunut, mieli pois alkoholista.

-Mies 63-


Maanantai, Elokuu 7, 2017, 11:15 | Ei kommentteja »

"Loistava paikka. Pystyy keskittyä itseensä hyvin sekä ryhmiä on just sopivasti. Sekä on mahdollista itse monipuolisesti tehdä mitä vain kuntoutuksen aikana."

-Mies 42-


Torstai, Kesäkuu 22, 2017, 11:15 | Ei kommentteja »

"Arvostan todella paljon tätä paikkaa sekä ihanaa henkilökuntaa, joka jaksoi katsella minua kun tulin tänne, vaikka olin kuin ahteriin ammuttu karhu. Sanaskoti pysäytti mun elämän hyvällä tavalla sekä pisti miettimään elämääni uudelleen. Vaikka tämä hieno paikka onkin toivon silti että tämä olisi vaan kerran elämässä visiitti, että pystyisin tästä taas kokonaan palaamaan normaaliin elämään :)"

Maailma, odottaa minua, kiitos sanaskoti että aukaisitte silmäni :)

-Nainen30-


Keskiviikko, Kesäkuu 21, 2017, 11:14 | Ei kommentteja »

"Kuntoutus oli kiva ja työntekijät mukavia. Pelkästään hyviä muistoja jäi, mut ainoo mihin antaisin palautetta että vapaa- aikaa on vähän liikaa ja yhteisiä matkoja voisi olla enemmän."

-Pasi-anssi-

Mies 22v


Keskiviikko, Toukokuu 31, 2017, 11:13 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen liiallisen päihteidenkäytön takia, ja siitä seuranneiden ongelmien. Kuntoutuksen alussa pelkäsin hirveästi sosiaalisia tilanteita ja oli vaikeuksia olla ihmisten kanssa selvinpäin. Kärsin myös vainoharhoista, pelkotiloista, univaikeuksista ja unihalvauksista. Kuntoutuksen aikana opin olemaan oma itseni jälleen, tunsin oloni hyväksytyksi ja että minusta välitetään. Nyt kuntoutuksen loputtua olen päässyt eroon kaikista vainoista ja peloista, ja saanut uutta toivoa elämään. Annoitte minulle mahtavat eväät ja olen teille todella kiitollinen! Huippu mesta, ihana henkilökunta ja välittävä ilmapiiri. Sain yhdestä kuukaudesta enemmän irti kuin olisin koskaan uskonut. Kaunis kiitos."

-Henkityttö 19v-

Kiitos teille arvokkaasta kuukaudesta!


Keskiviikko, Toukokuu 31, 2017, 11:12 | Ei kommentteja »

"Haluan kiittää kaikkia työntekijöitä/henkilökuntaa. En aiemin ole ollut vastaavanlaisessa kuntoutuksessa, enkä usko että tämän laadukkaampaa kuntoutusta tällä saralla on olemassa. Täällä välitetään ja otetaan huomioon koko ihminen (henki, sielu, ruumis). Kiitos kaikille, jotka teitte tästä 2kk mahdollisen. JUMALAN SIUNAUSTA. (Tulen suosittelemaan Sanaskotia kaikille sitä tarvitseville)."

-Mies 31V-


Tiistai, Toukokuu 23, 2017, 11:11 | Ei kommentteja »

"Kiitos koko Sanaskodin henkilökunnalle! Täällä kohdataan ihminen ihmisenä ja hoitajat ovat todella oikealla alalla. Haikein mielin lähden kohti kotia, matkassani kuitenkin erittäin hyvät eväät raittiiseen elämään! Hoitajat ja yhteisö ovat olleet koko matkan mukana niin iloissa kuin suruissakin. Ikävä jää!".

-Nainen 28v.-


Tiistai, Toukokuu 23, 2017, 11:10 | Ei kommentteja »

"Vietin Sanaskodissa yhteensä n. kaksi ja puoli kuukautta. Yllätyin jo tulotilanteessa, kuinka lämmin vastaanotto oli. Olen saanut Sanaskodin kautta uutta voimaa jaksaa huomiseen. Toivotan Sanaskodille ja sen hoitoväelle aurinkoista kesää ja menestystä."

- -


Torstai, Toukokuu 18, 2017, 11:09 | Ei kommentteja »

"Upea paikka kuntoutua. Oma koira oli mukanani kuntoutuksessa ja toimi täällä terapiakoirana. Ihana ympäristö jossa mieli lepää. Ihana henkilökunta, miss you."

-Nainen 25v. (henkinen ikä 13v.)-


Keskiviikko, Toukokuu 10, 2017, 11:08 | Ei kommentteja »

" He auttavat minua pois kuopasta. Alussa itsearvo oli huonossa kunnossa. Asuin pimeydessä, sydän oli kiveä. Riippuvuus oli kaikki, se on vienyt minun elämäni ja uskoni pois. Sanaskodilla me tehtiin yhdessä työtä. "Mind, body, Soul and Spirit". Together we dug, repaired and restored a life. I found here people who cared for me and helped me to care about myself again".

-Mies 41-


Torstai, Huhtikuu 6, 2017, 11:07 | Ei kommentteja »

"Kyllä meni nopeasti kuntoutusaika ja nyt lähtöpäivänä uutena ihmisenä haluan kiittää koko henkilökuntaa tästä ajasta. Haikein mielin jätän jäähyväiset, mutta silti intoa täynnä uutta kohti. Tämä kodikas ja luonnonrauhaisa paikka auttaa paljon ja monia jatkamaan eteenpäin. Ja Te henkilökunta teette todella arvokasta työtä ammattitaidolla sekä teidän jaksamisenne on kunnioitusta herättävää. Joskus pohdin aatoksissani, kun itsellänne tulee vastoinkäymisiä ja kuuntelette päivästä toiseen muiden ongelmia, niin jaksatte hymyillä ja kuunnella. Kiitos. Kaikella kunnioituksella ja rakkaudella."

-T: Potilas Herra-57-


Tiistai, Maaliskuu 21, 2017, 11:06 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen Sanaskodille koska arvostan hengellisyyttä ja kuntoutukseen tulosta oli puhetta A- klinikalla Vantaalla. Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua, koska ryhmissä on saanut ajattelemisen aihetta ja työkaluja raittiina pysymiseen. Olen mielestäni jo saavuttanut raittiuden. Tärkeintä on ollut opetus siitä, että kun juomisen himo iskee, voi yksinkertaisesti kysyä itseltään mitä hyötyä ja haittaa juomisesta on, asettaa asiat vaakakuppiin.

Pidin Sanaskodilla myös siitä että pääsin saunomaan kolme kertaa viikossa, sekä kauppa- asioille kaksi kertaa viikossa ja uimaan kerran kuussa. Myös ilta- ja aamuhartaudet ja raamattupiiri olivat ehdottomasti hyviä ja voimaannuttavia asioita. Menestystä vain sanaskodille ja henkilökunnalle!"

-mies 51v.-


Maanantai, Maaliskuu 13, 2017, 11:05 | Ei kommentteja »

"Sain uusittua vanhoja työkaluja. Sielunhoito oli mun juttu, kiitos terapeutille siitä! Periaatteet vähän riiteli alussa mut kai silläkin oli tarkoituksensa!? Henkilökunta ihan asiallista ja osaavat hommansa. Erään hoitajan letkeää naurua ei voi unohtaa! Pyrin huhtikuussa tulemaan intervalliin tarkistamaan, miten letkeää nauru on silloin !? Kiitos kaikille!"

-T.TS-


Torstai, Maaliskuu 9, 2017, 11:05 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen katkaisun kautta. En ollut tietoinen Sanaskodista joka ylitti kaikki odotukseni. Tavoitteena oli kokonaisvaltainen toipuminen, joka toteutui. Sain työstettyä keskeneräisiä asioitani, selvittäen elämäntilanteeni. Henkilökunta oli osaavaa suhteessa tarpeisiini. Sain toipumisesta kiinni. Kaunis Kiitos."

-F42v.-


Torstai, Maaliskuu 2, 2017, 11:04 | Ei kommentteja »

"Täällä on ollut hyvä olla turvallisessa lintukodossa, nälkää ei ole tarvinnut tuntea, 4 kertaa päivässä sapuskat. Kuntoutukseen tulin omasta halustani hoitaa itseni kuntoon ja saada apua. Hoitajat olleet ihania ja omahoitajalle kiitokset tsemppaamisesta. Ja yököt myös olleet ihania. Olen saanut todella paljon tietoa riippuvuudesta, faktasta ym. elämän tosiasioista. On hyvä kuulla totuudenmukaisia sanoja."

-Mää vain-


Tiistai, Helmikuu 28, 2017, 11:03 | Ei kommentteja »

"Paikka todella kodinomainen ja yhteisöllinen. Paljon tekemistä halutessa (vastuualueet, askartelu, musiikki, sali, ulkona vapaasti liikkuminen). Henkilökunta on täällä oikeasti asiakkaita varten ja heistä näkee, että asiakkaiden hyvinvointi on etusijalla. Henkilökohtaista apua ja keskustelua saa päivittäin. Ryhmät ovat vaihtelevia ja tärkeistä asioista, joista itse sain hyvät eväät kuntoutuksen päättyessä. Ryhmissä voisi ottaa enemmän asiakkaita mukaan, nyt tunnit olivat pääasiassa melko luento (kalvosulkeisia) painotteisia.

Hyvä paikka kuntoutua ja pysähtyä oman elämän asioihin. Saanut apua riippuvuuteen, mt- ongelmiin ja myös normaaliin elämänhallintaan. Oppinut kyseenalaistamaan omia uskomuksia ja saanut uusia tilalle. Myös matalan kynnyksen tutustuminen hengellisiiin asioihin. Henkilökunta ei tuputa asiaa, mutta itse olen saanut vahvistettua omaa uskoani. Suosittelen Sanaskotia niin huume- kuin alkoholiongelmaisille, jotka haluavat uuden elämäntavan päihteettömänä ja oppia löytämään toivon ja uskon takaisin omaan elämään. Olen saanut itsetuntoani kohennettua ja löytänyt taas elämäniloni ja onnellisuuden. Kiitos!"

-Nainen 23-


Tiistai, Helmikuu 28, 2017, 11:02 | Ei kommentteja »

"Alkoholi hallitsi elämääni viimeisen vuoden aikana lähes päivittäin. Olin jo niin väsynyt ja ahdistunut. Juomisen takia meni vuoden aikana kaksi työpaikkaa. Sain itsestäni jostain voimia että hakeuduin katkolle ja sieltä Sanaskodille, mistä sain uuden alun elämälle. Ryhmät antoi voimia paljon ja vertaistuki muilta asiakkailta. Kiitän Sanaskotia kaikista päivistä, myös niistä vähän huonommista. Sanaskodilla opin että on mahdollista muuttua."

-T. Jaakko 50v.-


Torstai, Tammikuu 26, 2017, 11:02 | Ei kommentteja »

"Pienin ennakkoluuloin tulin tänne hoitoon, mutta hetken oltuani huomasin että tämän parempaa paikkaa ei taida ollakkaan. Ei löydy mitään negatiivista sanottavaa muuta kuin että aika meni liian nopeasti. Iso kiitos henkilökunnalle, etenkin kokille, jonka ruoat olivat erittäin maukkaita."

-Jaars 81-


Torstai, Tammikuu 19, 2017, 11:01 | Ei kommentteja »

"Tulin vaikeasta ja yksinäisestä elämäntilanteesta. Sanas- kodissa sain kokea kodinomaista perhe- henkeä ja tutustua hyviin tyyppeihin. Sain raitista aikaa ja pakonomainen tarve käyttää päihteitä hävisi. Yhdessäoleminen auttoi unohtamaan kotikulmat ja huomasin, että raittiinakin voi pitää hauskaa."

-Mies 27-


Tiistai, Tammikuu 17, 2017, 11:00 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska olin pari vuotta käyttänyt päihteitä. Sanaskoti on ollut mahtava paikka kuntoutua. Olen saanut kuntoutusjaksolla lisää itsevarmuutta. Se että pystyn olemaan ilman päihteitä. Olen saanut opeteltua sanomaan ei. Myös on ollut mukava tutustua kristinuskoon."

-Laura-


Maanantai, Tammikuu 16, 2017, 11:00 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan masennuksen ja päihdeongelman vuoksi. Sanaskoti on turvallinen ja hyvä paikka koota palasia yhteen, kun mieli on järkkynyt eikä jaksa elämää ilman päihteitä. Omalla kohdallani olen hyötynyt siitä, että olen saanut aikaa työskennellä itseni kanssa, yhteisön tuella ja saanut etäisyyttä ja perspektiiviä arkielämään. Tärkeintä on ollut henkilökohtaiset keskustelut, olisi voinut olla useamminkin. Toki ryhmät ovat antaneet oman panoksensa. Pidin rauhallisuudesta asumisessa, ohjaajien empatiasta ja tavasta painottaa sitä, että me ihmisinä emme ole ongelma vaan mielen sairaudet ja riippuvuus ovat ongelmiamme."

-Mies -56-


Maanantai, Tammikuu 16, 2017, 10:59 | Ei kommentteja »

" Tulin kuntoutukseen, koska olin menettänyt melkein elämänilon ja mikään ei tuntunut miltään. Sanaskodilla sain kokea uskoontulon. Sanaskoti on ollut erittäin hyvä paikka kuntoutua, koska on rento meininki ja hyvä henkilökunta (välittää aidosti). Hyvää on myös, että ryhmiä ei ole liikaa tai liian vähän, niin ja on myös tosi vapaa paikka. Saa esim. grillata rauhassa illalla+ saunat. Nyt olen saanut elämänilon takaisin, asunnon ym... ei ole ikävä päihteitä, koska on enemmän tekemistä selvinpäin. Sanaskoti on paras kuntoutuspaikka missä ikinä olen ollut. Rento ja välittävä."

-Nimim. Teukka 93-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:57 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen traumaattisen kuolemantapauksen aiheuttaman masennuksen ja liiallisen alkoholin käytön vuoksi. Sanaskoti on ollut oiva ja rauhallinen paikka olla. Työntekijät ovat osaavia, auttavaisia rinnallakulkijoita, joita on helppo lähestyä ja joilla on aikaa ja tahtoa pysähtyä kuuntelemaan.

Pidin Sanaskodin miljööstä ja toimintatavoista, jotka ovat käytännöllisiä ja hyödyllisiä pidemmälläkin tähtäimellä. Täälllä viettämäni 4 ja puoli kuukautta kului yllättävän nopeasti, eikä ikävältäkään voi välttyä. Mielenkiintoinen kokonaisuus, joka kannatti elää."

-Mies, 49v.-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:56 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen n. 6v kestäneen liian alkoholin käytön takia. Käytön aikana oli fyysinen kuntoni romahtanut, itsetuntoni oli lähes nollassa, taloudelliset asiat oli hoitamatta, avioliitto kariutumassa.

Sanaskodissa sain hyvän hoidon ja pohjan päihteettömälle tulevaisuudelle. Fyysinen kuntoni koheni, itsetuntoni koheni, sain unirytmini kohdalleen ja ahdistavat ajatukset taka- alalle. Tullessani päätin ottaa hoidosta kaiken irti osallistumalla ryhmätoimintaan, vapaaehtoisiin ryhmiin, AA- ryhmän kokouksiin. Nämä kaikki ja omahoitajakeskustelut auttoivat minut tämän hetkiseen tilanteeseeni, joka on toiveikas ja odottava kun kotiudun ja pääsen selvittämään asioita, jotka on tullut esille päihteiden käytön aikana.

Sanaskoti on rauhallinen paikka kuntoutua ympäristöltään. Henkilökunta on asianasa osaavaa ja osaa ottaa yksilötkin huomioon ryhmätoiminnassa, silloin kun on tarpeen. Majoitus-, ryhmä-, ruokailu ja sosiaaliset tilat ovat siistejä ja viihtyisiä. Ruoka on monipuolista ja maittavaa (+6kg/1kk). Kotiudun kiitollisena ja rauhallisin mielin."

-Mies 59v.-


Maanantai, Tammikuu 2, 2017, 10:55 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka. Hyvä henkilökunta, hyvät ryhmät, hyvä henki asiakkaiden kesken, hyvä majoitus, hyvät joulujuhlat. Ja kauniita naisia. Pari miinusta: Asiakkaiden vastuulle jätetty siivous ei aina oikein toiminut. Välillä meno oli kristilliseksi paikaksi vähän turhan "värikästä" (monessakin mielessä)".

-Mies 38v-


Keskiviikko, Joulukuu 21, 2016, 10:54 | Ei kommentteja »

"Koin kuntoutuksen lähinnä positiivisena. Välillä yleinen rauhattomuus oli häiritsevää. Ryhmissä paljon toistoa. Ruoka oli erityisen hyvää. Sain apua tarvittaessa."

-Nim. Mies 43-


Keskiviikko, Joulukuu 7, 2016, 10:53 | Ei kommentteja »

"Huume ongelma, hyvä paikka, ei hyvä ruoka!"

-Mies 49-


Keskiviikko, Marraskuu 30, 2016, 10:52 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on minulle paikka jossa sain tervehtyä päihteistä ja sain kohdata Jeesukseni uudelleen. Henkilökunta oli minulle enemmän kuin henkilökunta. Sain kertoa ilot ja surut heille ja mikä tärkeintä sain hengen ja sielun ravintoa keskustellen, rukoillen, raamattupiirin sekä musisoinnin myötä, ilman hengellistä painostusta.

Sijainti mitä mahtavin, luonnon helmassa, johon kuuluu mahtavat luontopolut, hienot ja hyvät huoneet ja puusauna. Sanoma kaikille lukijoille: jos haluat ja mietit raitista elämää ja parantua psyykkisesti sekä fyysisesti sekä kohdata Jeesuksen, niin ota yhteys Sanaskodin henkilökuntaan, joka informoi sinut paikallisen A- klinikan kautta hoitoon Sanaskotiin. Henkilökuntaa, asiakkaita ja lukijaa siunaten: Tenho Nyman."


Maanantai, Marraskuu 28, 2016, 10:51 | Ei kommentteja »

"Tulin alkoholin käytön vuoksi kuntoutukseen, sillä lopulta käyttö johti masennuksen kierteestä itsemurha yrityksiin. Puitteet kuntoutumiseen Sanaskodissa olivat erinomaiset. Koin yhteisön ja ryhmät hyödyllisinä työkaluina ja eteenpäin selviytymisen mahdollisuuksina. Omahoitajan kanssa sai rakennettua luittamuksellisen suhteen, mikä tuki raittiutta. Ymmärretyksi tuleminen hoitajien sekä kanssakuntoutujien ansiosta on tukennut raitistumisprosessia, sekä kasvattanut itsevarmuutta."

-Nimim. Nainen 27v.-


Maanantai, Marraskuu 14, 2016, 10:50 | Ei kommentteja »

"Ruokaa oli riittävästi, syyshuolto suoritettu. Vuorokausirytmi muuttunut parempaan suuntaan. Olen saanut todeta tilanteeni, millainen olen selvinpäin: rikkinäinen, arka, vetäytyvä, sulkeutunut, jäyhä, lukossa, silti hyväksytty. Isosti defenssejä päällä, olen torjuva. Pientä yritystä vastuullisempaan elämään. Palvelutehtävät auttaneet. Jäin kaipaamaan ryhmissä enemmän jakamista, keskustelevampaa otetta- kiertävä puheenvuoro..."

-Herra nro 47-


Torstai, Lokakuu 27, 2016, 10:50 | Ei kommentteja »

Myönteinen palaute

 • Rauhallinen ympäristö
 • Aikaa miettiä omia ongelmia
 • Taitava henkilökunta
 • Allergiat huomioon ottava henkilökunta ja keittiö henkilökunta

Vähemmän myönteinen palaute

 • Aikataulut on vaikeita asiakkaille ja henkilökunnalle (lääkkeiden jako)
 • Siivous tuntuu olevan vaikea pala asiakkaille (kengät jätetään kulkureiteille)"

-Nimim. Mies-


Maanantai, Syyskuu 26, 2016, 10:48 | Ei kommentteja »

"En ole kokenut mitään huonona. Jopa siskonikin onnitteli, kun olin päässyt näin hyvään paikkaan. Fyysinen ja psyykkinen vointini kohenivat. Lähden hyvillä mielin kotiin ja tiedän keinoja miten selviän ongelmien ilmaantuessa. Kahdenkeskeisiä omahoitajakeskusteluja voisi olla enemmän. Vaikka kaksi kertaa viikossa ja lyhyemmän ajan. Ryhmät olleet monipuolisia. Olisi kiva tavata asiakastovereita ja henkilökuntaa joskus vielä, vaikka sovitulla ajankohdalla saniksella".

-mies 47v-


Keskiviikko, Syyskuu 21, 2016, 10:47 | Ei kommentteja »

"Olen todella tyytyväinen henkilökunnalta saamaani tukeen, sekä vertaistukeen yhteisössä. Asiakkaat ovat ottaneet minut hyvin vastaan ulkomaalaisesta taustasta huolimatta. Koen kasvaneeni ihmisenä positiivisessa mielessä. Olen luvannut Jumalalle, ja itselleni ja ihmisille, jotka ovat minulle tärkeitä pysyväni raittiina. Olen iloinen ja tyytyväinen siitä että yhteisössä on ymmärretty sekä kunnioitettu uskontoani. Jumalan siunausta, sekä hyvää jatkoa kaikille!"

-Mies 46-


Tiistai, Syyskuu 20, 2016, 10:46 | Ei kommentteja »

"Jos sinulla on päihdeongelma, olet eksyksissä ja kadottanut elämänilon, suosittelen Sanaskotia ja kaikkea mitä sillä on tarjottavaa sinulle uuden suunnan löytämiseksi. Ennen kun tulin tänne minulla oli 30 vuoden päihde/rikoskierre, elin todella pimeydessä ja olin kadottanut itseni. Nyt olen löytänyt uuden suunnan ja tarkoituksen minkä takia elää. Tuntuu että olen ensimmäistä kertaa elämässä kotona ja eheytymiseni on alkanut hyvää vauhtia edistymään. Jos olisi mahdollista jäisin tänne loppuelämäksi."

-mies 48v-

Nimim. pimeydestä valoon


Tiistai, Syyskuu 6, 2016, 10:45 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kuukauden mittaiselle kuntoutusjaksolle, ymmärtääkseni päihderiippuvuutta paremmin ja ymmärtää että olen menossa ehkä sinne tielle, jos en muuta elämäntapojani. Ja päästä haitallisesta parisuhteesta eroon ja ymmärtää ryhmäkeskustelun ansiosta myös tyttäreni ongelmia ( viiltelyä, päihteiden alaisena sekoilua yms.). Sanaskoti on ollut juuri oikea paikka siihen tarkoitukseen, koska täällä henkisellä kuntoutuksella on tärkeä osa kuntoutusta. Kuntoutuksesta on ollut minulle hyötyä, koska sen ansiosta olen pannut asiat tärkeysjärjestykseen."

-Nainen 52V-

Nimim. Santtu


Maanantai, Elokuu 22, 2016, 10:44 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen vakavan huumeongelman takia.

Paikkana kuntoutua tämä on ollut erinomainen monipuolisuuden vuoksi. Olen käynyt aikaisemmin 2 eri huumekuntoutusta läpi ja täältä olen saanut mukaani eniten työkaluja päihdeongelmani hoitamiseen. Täällä on hyvä henkilökunta ja etenkin omahoitajalta olen saanut paljon tukea omiin asioihini kokonaisuudessaan.

Arjenharjoittelut ovat olleet minun kohdalla tärkeitä. Harjoitteluista olen saanut onnistumisen kokemuksia ja varmuutta siihen, että raittius ja muutos ovat mahdollisia. Yhteisö on ollut myös tukena asioissa ja muutamia ystävyys- suhteita on täältä löytynyt".

-mies 30 wee-


Maanantai, Elokuu 22, 2016, 10:43 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on mahtava paikka toipua masennuksesta ja alkoholismista.

Mitään muuta negatiivista sanottavaa minulla ei ole kuin keskeytykset ja niiden vaikutus yhteisöön. Juuri kun on oppinut tuntemaan toisen , niin hän lähtee pois.

Ymmärrän toki kuntoutuksen säännöt ja eetei ole järkeä olla päihdekuntoutuksess päihtyneenä".

-39 v nainen-


Perjantai, Elokuu 12, 2016, 10:42 | Ei kommentteja »

"Hyvät teoriat, omahoitajakeskustelut ovat tärkeitä, vaikka niitä saisi olla enemmän. Ryhmäkäyntien pakollisuus ja kontrollointi oli hyvä asia. Kirjalliset harjoitukset oppitunneilla olivat antoisia."

-Mies 44-


Maanantai, Elokuu 8, 2016, 10:41 | Ei kommentteja »

"Ollut apua itselle. Päässyt miettii asioita ja saanut jeesiä. Tukenut päihteettömyyttä. Hyvä ympäristö ja meininki. Ryhmissä pääsee kelaa asioita ja kuulee muiden kokemusta mikä auttaa. "Vapaa- aikaakin" on sopivasti nii saa ottaa rennosti."

-22v mies-


Maanantai, Elokuu 1, 2016, 10:40 | Ei kommentteja »
 • Mukava ja ammattitaitoinen henilökunta
 • Jalostavia keskusteluja omahoitajan kanssa
 • Rauhallinen maalaisympäristö jossa voi keskittyä omien ongelmien käsittelyyn
 • Oman kuntoutusjakson aikana hyvä ja tiivis suht.pieni yhteisö
 • Erinomainen ja monipuolinen ravinto
 • Arjen säännöllisyys
 • Hengelliset arvot 

-Mies61v. "Nuolikivi"-


Perjantai, Heinäkuu 29, 2016, 10:39 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua. Ryhmä, keskustelut ja vertaistuki auttavat. Henkilökunta mahtava. Toipumistoverit mukavia. Ympäristö kaunis. Ruokaa riittävästi ja hyvää. Mieli lepää täällä ja sitten pääsee käsittelemään asioitaan paremmin. Seuraa aina, joten ei yxin. Puhelimet ei toimi hyvin, syrjäinen paikka, joten liikkuminen hankalaa lomille."

-Nainen, 42, Katjuska-


Torstai, Heinäkuu 14, 2016, 10:38 | Ei kommentteja »

"Ilmapiiri oli koko hoitoni ajan hyvä. Ruoka oli hyvää. Ryhmät ehkä hieman pinnallisia ja asiat melko itsestäänselviä.

Yksilökeskustelut (Ann-Mari) olivat hyviä, puhuttiin suoraan ja oikeilla nimillä. Paavolaan saatava toinen jääkaappi."

-Mies 38-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:37 | Ei kommentteja »

"Kuntoutukseen tullessani minulla ei oikeastaan ollut käsitystä mihin olin tulossa. Minut otettiin lämpimästi vastaan sekä henkilökunnan, että muiden asiakkaiden puolesta. Sanaskodin ympäristö luontoineen on oivallinen paikka pysähtyä ja rauhoittua. Erilaiset ryhmät antoivat tietoa, oivalluksia ja ajatettelemisen aihetta.

Henkilökunta on asiantuntevaa ja lämminhenkistä, keskusteluun oli mahdollisuus aina, joskin varsinkin alussa omahoitaja-keskustelut olivat hyvin tärkeitä. Kaikenkaikkiaan sain monenlaisia "eväitä" ja "työkaluja" mukaani, jotka varmasti auttavat minua arjessa eteenpäin.

Jo aiemmin minua pohdituttanut hengellisyys sai minut ajattelemaan asiaa enemmän ja erilaisesta näkökulmasta. Hengellisyyteen annettiin Sanaskodilla mahdollisuus, hienovaraisesti. Sitä ei kenellekään "tuputettu".

Rikkaat neljä viikkoa! Tietoa, tukea, keskustelua, kuuntelemista, ihania ihmisiä, niistä oli tämä kuntoutusjakso tehty!

Kiitos!"

-Naiskuntoutuja 43v.-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:36 | Ei kommentteja »

"Mukavaa on ollut. Ryhmistä joissa on saanut vertaistukea ja keskustella vapaasti tai ohjatusti on saanut eniten tukea. Paikka on kaunis ja hyvä kuntoutumiselle. Kiitos!"

-Nainen, 22-


Keskiviikko, Heinäkuu 13, 2016, 10:34 | Ei kommentteja »

"Luonnonläheinen ympäristö. Eläimiä on: kanoja, lampaita. Kuntoutukseen tulin vähentääkseni, "lopettaakseni" alkoholin käytön. Sanaskoti on hyvä paikka kuntoutua. Kuntoutus on ollut hyödyllistä. Tärkeää on ollut ystävälliset hoitajat, sekä asiakkaat. Yhteistyö on sujunut hyvin. Suosittelen kaikille, varsinki ujoille ja hiljaisille."

-Nainen 66v.-


Perjantai, Toukokuu 27, 2016, 10:33 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka kuntoutua, hyvät ruuat, hyvät hoitajat, hyvät ryhmät!Annoitte hyvät avaimet raittiiseen elämään [lt]3! Tulin kuntoutukseen itsemurhayrityksen ja raskaan huumeiden käytön takia, mutta autoitte pääsemään niistä yli. ISO KIITOS kaikille ja kun jaksoitte kuunnella minua vaikka oli välillä huonojakin hetkiä!" Terv. "Korson Kauhukakara"

-Mies 18-vuotta-


Perjantai, Toukokuu 27, 2016, 10:32 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen koska olin fyysisesti sekä henkisesti loppu. Paikan valintaan vaikutti kodin kristillinen ilmapiiri ja pienehkö yhteisö, sivussa maaseudulla. Kodissa ollut rauhallinen ilmapiiri. 4 viikossa koin muutoksen. Suurin asia oli kun sain uudistua uskossani Jeesukseen. Lähden luottavaisin mielin kotiinpäin."

-Mies 54v.-


Tiistai, Toukokuu 3, 2016, 10:31 | Ei kommentteja »

"Todella hyvä ja mukava paikka. Henkilökunta on kaikki kivoja varsinkin Mari, se on kuin puuttuva sisko [lt]3. Kokki tekee todella maittavaa ruokaa. Ryhmistä saa paljon oppia ja hyötyä takataskuun. Olen vihdoin irti kannabiksesta ja olen löytänyt itseni joka oli hukkunut päihdemaailmassa :)."

-Nainen 27v.-


Perjantai, Huhtikuu 29, 2016, 10:30 | Ei kommentteja »

"Omaohjaaja keskustelut +. On tarpeentullen voinut puhua mieltä askarruttavista asioista. Monipuoliset ryhmät (Green care). Ryhmiä voisi olla enemmän. Kuntoutuspaikkana hyvä ja rauhallinen, keskellä luontoa. Toimiva kuntosali sekä hyvät ruuat. Kuntoutusjaksoni vastasi tavoitteitani sekä sain katon päänpäälle kun siirryn "avokuntoutukseen". Ammattitaitoinen henkilökunta...Kiitos ja kuitti!"

-M. 24v.-


Maanantai, Huhtikuu 18, 2016, 10:29 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kuukausi sitten vakavan päihdeongelmani eli alkoholin liikakäytön vuoksi. Kuukausi on mennyt hyvin, eli olen ollut raittiina. Suurelta osin se johtuu täällä pidettävistä ryhmistä mm. tunne-, fakta-, riippuvuuden hoito-, ahdistus-, sekä henkilökohtaisista keskusteluista hoitajien kanssa. Jos hengellinen puoli on tärkeätä, niin arkiaamuisin on vapaaehtoinen aamuhartaus, kerran viikossa iltahartaus ja samoin mahdollista päästä hengelliseen kokoukseen. Täällä on yhden hengen huoneet, eli voi olla omassakin rauhassa. Ruoka on hyvää, samoin puilla lämmitettävä sauna. Suosittelen niille, jotka pohtivat omaa päihdeongelmaansa."

-Yksi monista-


Keskiviikko, Huhtikuu 13, 2016, 10:28 | Ei kommentteja »

"Huumevieroituksen jälkeiseen kuntoutukseen kuntoutumispaikkana hyvä, jossa mahdollisuus kuntoutua rauhallisessa paikassa. Hyvä hoitohenkilökunta, joka huomioi aidosti kuntoutujia. Tärkeintä kuntoutuksessani oli vertaistuki yhteisössä sekä ryhmätunnit sekä hoitajien tuki kuntoutuksen aikana."

-Mies 28-


Perjantai, Huhtikuu 8, 2016, 10:28 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen, koska olin saattanut itseni todella huonoon kuntoon. Olin laiminlyönyt itseni ja kämppäni. Kämppää en siivonnut moneen kuukauteen ja poltin tupakkaa sisällä. Kämppä haisi pahalle ja vaatteet myös! Aluksi olin 6vkoa Peijaksessa, sain 12 krt sähköhoitoa. Sieltä sitten Sanaskotiin. Sanaskodissa olin 6 vkoa. Hoitajat ja jopa harjoittelijat ottivat minut hyvin huostaan.

Hoitojakson aikana kuntoni selkeästi parani. Minua kuunneltiin ja otettiin huomioon. Kuntouutksen aikana itseluottamukseni on lisääntynyt. Olen myös oppinut luottamaan tulevaisuuteen. Olen suht´koht varma, että onnistun! Tätä paikkaa voin suositella tuleville asiakkaille."

-Mr. M.-


Torstai, Maaliskuu 31, 2016, 10:27 | Ei kommentteja »

* En jaksanut enää yksin juomiseni kanssa.

* Sanaskoti on ihanteellinen paikka kuntoutumiseen. Luonnonrauha -ja kauneus, viihtyisät tilat. [nbsp]

* Monipuolinen paneutuminen asiakkaan ongelmakenttiin. Fyysinen ja psyykkinen kunto parani. Sain faktatietoa päihderiippuvuuksista ja uusia keinoja raitistumiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Myös ulkopuoliset, AA-ryhmä ja hengellisyys, yhteisö ja vertaistuki, toivat tärkeän lisän kuntoutukseen. Aamuisin pidettävät vapaaehtoiset aamuhartaudet koin henkilökohtaisesti tärkeinä. Hyvänä rentoutuksena toimi saunominen (mahdollista 3krt/vko), myös ulkoilumahdollisuudet. Mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun omahoitajan kanssa.

-Nainen 66-


Maanantai, Maaliskuu 14, 2016, 10:26 | Ei kommentteja »

"Tulin tänne tunteita ja surua täynnä, ahdistustuneena ja turhautuneena.

Täällä ollessani sain niin paljon irti ryhmistä, omahoitajasta sekä yhteisöstä.

Lähdin kotiin onnellisena, mutta myös haikeana, sillä jään niin kovasti kaipaamaan henkilökuntaa, huonettani ja asiakkaita.

Haluan kiittää kaikesta ja olen todella kiitollinen kaikista "työkaluista", joita voin hyödyntää omassa elämässäni, jakaa muille ja hyödyntää työssäni ennaltaehkäisevästi työssäni TH!"

- Lalla :) -


Tiistai, Maaliskuu 1, 2016, 10:25 | Ei kommentteja »

"Olen erittäin tyytyväinen kuntoutukseen.

Olen saanut tarvitsemani avun ja tuen. Henkilökunta on ammattitaitoista ja empaattista.

Yhteisöllinen tekeminen tuki kuntoutusta. Ryhmissä sain tietoa ja vertaistukea.

Keskustelut omahoitajan kanssa olivat antoisia. Myös sielunhoitoterapia oli antoisaa.

Ruoka oli erittäin hyvää :)!"

-Nainen 54-


Keskiviikko, Toukokuu 22, 2019, 10:24 | Ei kommentteja »

"Kuntoutuksessa olen saanut lisää vahvistusta motivaatiolleni raitistua ja aloittaa kokonaan uusi elämä.

Elämänhaluni on palannut ja elämänilonkin olen jo päässyt tuntemaan.

Ohjattuja ryhmiä saisi olla nykyistä enemmän. Tiistain ja perjantain siivouspäivät vievät liikaa aikaa varsinaisesta ohjelmasta. Yksi lauantain siivousvuoro olisi tilalle riittävä.

Lähden kuntoutuksesta turvallisin ja hyvin mielin kohti uutta elämän alkua.

Ps. Ekologisuudessa Sanaskodilla olisi parantamisen varaa."

-Mies 56v.-


Maanantai, Tammikuu 11, 2016, 10:23 | Ei kommentteja »

"Vietin Sanaskodissa kuukauden ja olen enemmän kuin kiitollinen tästä saamastani mahdollisuudesta olla täällä. Henkilökunta on ihanaa, ymmärtäväistä ja tukea antavaa. Ruoka on erinomaista, kiitos kokille :). Tämän kuukauden aikana sain paljon uutta näkökulmaa elämään ja siinä selviytymiseen ilman päihteitä. Kiitos Sanaskodin väki ja ennenkaikkea myöskin te ihana "vertaistuki-ihmiset" jotka vietitte kanssani tämän ajanjakson. Tulette kaikki olemaan ikuisesti muistissani ja ikävä jää. Olette olleet suuru tekijä kuntoutukselleni. Kiitos [lt]3!"

-Nainen 24v.-


Tiistai, Tammikuu 5, 2016, 10:22 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti oli minulle todella hyvä paikka kuntoutua. Ympäristö on juuri oikea ja ihanan rauhallinen. Yhteisö ja hoitajat olivat suuri tekijä kuntoutumiselleni. Kiitos siitä [lt]3. Ryhmät olivat todella hyviä, tarpeellisia ja opettavaisia ja niissä oli asiaa! Liisa on todella hyvä ryhmänvetäjä ja hän tosissaan on perehtynyt työhönsä. Sain Sanaskodilta paljon työkaluja ja tietoa elämääni jotta pysyisin raittiina. Kiitos Sanaskoti! Ikävä jää."

-Nainen 22v.-


Torstai, Joulukuu 31, 2015, 10:21 | Ei kommentteja »

"Kiitos Sanaskoti! Tulin Sanaskotiin vieroittautumaan alkoholista ja pillereistä. Olen saanut täälä erittäin hyvää hoitoa ja tietoa niin ryhmistä kuin hoitajilta. Koirani kanssa saanut temmeltää metsässä lammenrannalla ja vieroittautua rauhassa, kun on siltä tuntunut. Ruokaan on ainakin panostettu huolella :). Pakko sanoa, että jää hirveä ikävä. Ps. Paavokissa on kunkku!"

-Mies 30v.-


Lauantai, Lokakuu 10, 2015, 10:20 | Ei kommentteja »

"Hyvä mesta, tykkäsin olla :). Hyvät hoitsut ja hyvä meininki![nbsp]Ei oo valittamista mistään."

-Mies 24v.-


Perjantai, Syyskuu 25, 2015, 10:18 | Ei kommentteja »

"Parasta psykiatrista- ja päihdehoitoa, mitä olen saanut koskaan. Erityiskiitokset Tainalle, älyttömän hyviä ryhmiä ja huippu omahoitaja. Liisa [lt]3. Ihanaa, kun koira sai olla mukana. Hieno miljöö. Kivat hoitajat!"

-Nainen 39-


Torstai, Syyskuu 3, 2015, 10:17 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin kristillisen pohjan, mahdollisuuden ottaa hoitoon koirani ja tarpeestani saada käyttäjäpiireihin välimatkaan -takia. Sanaskoti on mielestäni muista hoitolaitoksista positiivisesti erilainen hoitokoti. Täällä paneudutaan käyttäjän sairauteen eri otteella, siis todella etsien syitä ja seurauksia. Kristillinen arvopohja tuo tähän aivan uuuden syvyyden. Kerrassaan loisto paikka. Henkilökunta on mukavaa ja ihmistä lähelle tulevaa. Tulee tunne, että välittäminen on aitoa. Luonto, joka on minulle tärkeää ja siinä liikkumisen vapaus (sienestys, kalastus...) antaa toipumiseeni "omat avaimet"."

-Mies 42v.-


Torstai, Syyskuu 3, 2015, 10:16 | Ei kommentteja »

"Tulin hakemaan apua burn outteihin johtavasta työnarkomaniasta, joka johti rajuun alkoholin väärinkäyttöön. Sanaskoti = "paratiisi" x sen ihmiset! Sanaskodissa olen löytynyt elämäni "itsetuhoisen" käyttäytymismallin, johon on sitten haettu ratkaisua. Sanaskoti on todella avannut silmäni ongelmieni suhteen joita en olisi pystynyt/osannut yksin käsitellä. Koska olen tekemässä täyskäännöksen elämässäni, koen saaneeni varsin hyvät "pelivälineet" sen tekemiseen.

Olen todella kokenut, että minut on otettu ensimmäisistä sekunneista aina viimeiseen, jotka olen ollut Sanaskodilla, että olen vain "tavallinen" ihminen jolla on ongelmia siviilissä, jotka pystymme yhdessä ratkaisemaan ja saada pelivälineet jatkaa "normaalimpaa" elämää jatkossa. Koen saaneeni keskusteluseuraa aina kun olen sitä tarvinnut. Muutaman kerran tuntui, että hoitohenkilökunnalla oli vaan liikaa duunii, mutta se ei kyllä häirinnyt minun prosessii.

Varsinkin keskustelut omahoitaja/muitten hoitajien kanssa olivat todella antoisia/avaavia...ym. Ja yllätyin positiivisesti kuinka avoimesti pystyin puhumaan x avautumaan ryhmäkeskusteluissa. En varmasti pysty liikaa ylistämään henkilökunnan ammattitaitoa/antautumista...ym. Meidän "ongelma" tapausten hoidossa!

Tässä miljöössä todella sielu lepää ja pystyt todella pysähtymään antaaksesi itsellesi aikaa ruveta todella huolehtimaan itsestäsi. Tulen varmasti muistamaan aikani/neuvot..ym.mitä olen saanut täällä, koko loppu elämäni ja koitan hyödyntää niitä jatkossa elämässä.

Astun varmoin ja määrätietoisin askelin Sanaskodin "portista" ulos. Luotan itseeni että pystyn vielä rakentamaan uuden elämäntavan x työuran. Voit lähteä Sanaskodista, mutta Sanaskoti ei sinusta. Luotan sydämeni ääneen.

Sydämelliset kiitokset Sanaskoti - "paratiisi" x sen ihmiset. Nyt lähden rakentamaan parempaa elämää itselleni!

-Mies 44v.-


Lauantai, Elokuu 22, 2015, 10:15 | Ei kommentteja »

"Olen erittäin tyytyväinen Sanaskotiin. Tämä sopii hoitopaikaksi myös ns. kaksoisdiagnoosista kärsiville, joita on palloteltu psykiatrian yksiköiden ja päihdehoidon yksiköiden välillä. Hoito on kokonaisvaltaista, ammatillista ja aitoa ihmisen kohtaamista. Olen kärsinyt kaksoisdiagnoosista n. 20 vuotta ja tämä on ollut paras kokemukseni päihde- ja psykiatrian palveluista suomessa."

-Nainen 52v.-


Torstai, Elokuu 6, 2015, 10:14 | Ei kommentteja »

"Paavo-kissa on Pop!"

-Nainen 43v.-


Sunnuntai, Kesäkuu 21, 2015, 10:13 | Ei kommentteja »

"Henkilökunta on pätevää ja mukavaa. Sain apua tarvitsemiini asioihin. Sanaskoti on hyvä paikka aloittaa elämä puhtaalta pöydältä. Ruoka on erinomaista ja kokki on todella mukava. Minun tapauksessani hoitojakso oli Sanaskodilta nappisuoritus. Suosittelen kaikille jotka haluavat tosissaan muutoksen kohti raitista elämää."

-Mies 29 vuotta-


Perjantai, Helmikuu 27, 2015, 10:12 | Ei kommentteja »

"Ryhmät ovat olleet tärkeitä, vaikka aluksi oli vaikea käydä niissä. Myös muut kuntoutujat olivat tosi tärkeitä ja hyvä henkilökunta!"

-Mies 35 vuotta-


Torstai, Helmikuu 26, 2015, 10:11 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti on ollut hyvä paikka kuntoutua. Miellyttävät puitteet, hyvä asiansa osaava henkilökunta. Ryhmistä on saanut paljon ajateltavaa ja työkaluja jatkoon. Laihtumaan ei ole ainakaan päässyt!"

-Nainen 40v.-


Maanantai, Helmikuu 23, 2015, 10:10 | Ei kommentteja »

" Tulin kuntoutukseen mm. alkoholiongelman / mielenterveysongelmien vuoksi. Sanaskotia voi kuvata 3:lla sanalla: usko, toivo ja rakkaus. Näihin sanoihin samaistuu koko poppoo, niin asiakkaat kuin henkilökuntakin. Ensimmäistä kertaa koin itseni hyväksytyksi omana itsenäni. Voimakkaan puhumistarpeeni sain tyydytettyä rautaisen ammattitaidon omaavan henk.kunnan, vertaistukiryhmien avustuksella. Sielunhoitoterapiasta sain kaikista kipeimpiin tunnelukkoihini avaimet. Vertaistukiryhmistä saaduilla hallintakeinoilla on suunnattoman suuri arvo elämänhallinnassa, niistä saan lisävahvuutta vastoinkäymisiin joita varmasti tulen kokemaan "siviilissä" enemmän kuin Sanaskodissa koin. Kuitenkin jokaisella raskaalla askeleella on vain yksi suunta ja se on eteenpäin tuli mitä tahansa, nyt olen saanut sellaiset työkalut mukaani, joita käyttämällä saan itseni eheämmäksi ihmisenä, näin ainakin haluan uskoa. "

-Nainen 45v.-


Torstai, Helmikuu 12, 2015, 10:09 | Ei kommentteja »

"Paikkana rauhallinen, kuntoutusryhmien (riho, fakta, ahdistus) sisältö on mielestäni laaja. Paljon minulle uusia asioita käsiteltiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja toiminnassaan motivoivia. Säännöistä kiinnipitäminen on tärkeää ja tähän tulisi kiinnittää huomiota, jotta erilaisiin tekosyihin vedoten asiakkaat eivät onnistu lusmuilemaan."

-Mies 63.-


Keskiviikko, Helmikuu 11, 2015, 10:08 | Ei kommentteja »

"Työntekijät olivat hyvin helposti lähestyttäviä ja ymmärtäväisiä. Kiitän omahoitajaa keskusteluista ja "silmien avaamisesta". Sielunhoito tuli aivan tarpeeseen, oloni on paljon parempi ja olen luottavaisempi tulevaisuuden ja raittiuden suhteen. Ryhmistä sai paljon keinoja retkahdusta ehkäisemään ja mitä tehdä jos retkahtaa. Asuntolassa ryhmien pitäminen ei mielestäni ole mikään hyvä ja toimiva ratkaisu. Sanaskoti ympäristöineen on rauhallinen ja hyvä paikka kuntoutua. Omat yhden hengenhuoneet ovat aivan ehdoton edellytys kuntoutumisen kannalta, omaan huoneeseen voi käpertyä omaan rauhaan ja keskittyä vain itseensä."

-Nainen 33v-


Sunnuntai, Tammikuu 25, 2015, 10:07 | Ei kommentteja »

"Kuntoutuksessa ollessani sain turvallisissa olosuhteissa hiljalleen avattua tunnelukkojani ryhmien ja yksilökeskustelujen avulla. Tulin kuulluksi, eikä minun tarvinnut hävetä, täällä ei ketään leimata. Voin hieman vakaammin mielin siirtyä omaan kotiini. Uudet tukiverkostot on luotu, joten en jää yksin ongelmieni kanssa. Olen kovin kiitollinen kaikille Sanaskotilaisille, työntekijöille kuin myös asiakkaille! Ei jatko helppoa tule olemaan, mutta "etiäpäin, sanoi mummo lumessa!" Kiitos sydämeni pohjasta."

-Nainen 25.-


Maanantai, Tammikuu 12, 2015, 10:05 | Ei kommentteja »

" Kiitos henkilökunnalle. Hoito on tosissaan ollut hyvää. On ollut hyviä ryhmiä, omahoitajakeskusteluja ja vertaistukea. Emännälle kiitos hyvästä ruoasta. Täällä on saanut tukea ja tämä on tuntunut kodilta. Sielunhoitokeskustelut ovat olleet tärkeä osa toipumistani."

-Nainen 47-


Maanantai, Tammikuu 12, 2015, 10:03 | Ei kommentteja »

"Tapa jolla henkilökunta tekee työtä, on minussa kiitollisuutta herättäävää. Saan tuntea, etten ole yksin ongelmieni kanssa. Kun on tarve puhua, niin tiedän, että löydän ihmisen joka kuuntelee."[nbsp]

-Mies 46.-


Perjantai, Tammikuu 2, 2015, 10:02 | Ei kommentteja »

"Kuntoutus meni hyvin. Olen tyytyväinen Sanakodin kuntoutukseen. Kaikki Ok."

-Mies kuntoutuja-


Torstai, Lokakuu 9, 2014, 09:57 | Ei kommentteja »

"Sanaskoti antoi rauhallisen ja kotoisan paikan rauhoittua ja miettiä. Ryhmäterapia oli hyödyllistä. Henkilökunta on ammattitaitoista. Muut asiakkaat miellyttäviä, hyvänä tukena. Tunnen muuttuneeni ja uskon elämäni muuttuvan paremmaksi."

-Mies, 52v.-


Maanantai, Elokuu 11, 2014, 09:56 | Ei kommentteja »

"Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan kiitollisuuttani mahdollisuuteen kuntoutua Sanaskodissa. Henkilökunta, puitteet ja yhteisö ovat olleet loistavia. Henkilökunta on ammattitaitoista sekä päihde- että mielenterveysongelmien hoidossa. Itselleni on ollut äärimmäisen tärkeää, että molempia ongelmia on hoidettu samanaikaisesti ja väheksymättä kumpaakaan.

Eri ryhmät ovat tarjonneet tietoa, toimintamalleja ja vertaistukea. Ryhmissä annetut tehtävät ovat auttaneet viemään teorian käytäntöön ja johtaneet myös moniin uusiin oivalluksiin omasta tilanteestani. Omahoitajakeskustelut ovat tehneet kuntoutusohjelmasta yksilöllisen ja olleet todella tärkeitä oman kuntoutumiseni kannalta. Tämän lisäksi keskusteluapua on saanut lähes poikkeuksetta aina, kun on sitä tarvinnut. Motto "Meillä sinusta välitetään ainosti" on kohdallani toteutunut täysin.[nbsp]

Sanaskodin tarjoamat puitteet ja vapaa-ajan virikkeet ovat upeat. Kaunis ja viihtyisä tontti lähellä kauppoja ja uimarantaa, kuntosali ja luontopolut, kitarat, rummut ja musaryhmä, viihtyisät sosiaaliset tilat, laaja valikoima kirjoja, mahdollisuus askarteluun ja muihin käsitöihin, grillausta ja mölkkyä viikonloppuisin. Paljon enempää ei voisi pyytää parhaimmalta lomakohteeltakaan! :)

Tulin Sanikseen todella masentuneena ja ahdistuneena, ja nyt 2,5kk myöhemmin lähden kotiin paljon itsevarmempana ja elämänhaluisena ihmisenä. Sanaskoti on kirjaimellisesti pelastanut elämäni. KIITOS! [lt]3"

-N/36-


Maanantai, Elokuu 11, 2014, 09:54 | Ei kommentteja »

"Tulin mielenterveys- ja alkoholiongelmien takia. Empun katkaisuhoidon jälkeen tuntui välttämättömältä saada pidempi kuntoutus Sanaskodissa. Olen pitänyt hoitojaksoa (2kk) todella hyvänä. Ensimmäinen kuukausi meni vielä toipumiseen. Toinen kuukausi rauhallista mietiskelyä ja terapiaa. Tunnen oloni hyväksi. Olen erittäin tyytyväinen Sanaskodille ja henkilökunnalle."

-Mies 61-


Torstai, Kesäkuu 5, 2014, 09:53 | Ei kommentteja »

"Tulin Sanaskotiin hakemaan apua raittiuteen. Tarkoituksena raitis elämä. Hyvin on onnistunut. Mielihalut on saatu hallintaan. Henkinen ja fyysinen kunto on parantunut. Olen viihtynyt sanaskodissa. Täällä on meilkein kuin kotona. Hyvä ruoka. Ohjelma ei ole ollut liian tiukka, on jäänyt omaa aikaa."

-Mies 57v.-


Keskiviikko, Toukokuu 28, 2014, 09:52 | Ei kommentteja »

"Kuntoutukseen tulin tosi heikossa hapessa viinan polttamana vanhempana kehäraakkina.

On ollut etuoikeus päästä kuntoutukseen Sanaskotiin, koti, sanan varsinaisessa merkityksessä. Lämminhenkinen yhteisö, jossa kaikki vetävät köyttä samaan suuntaan. Saanut paljon siskoja ja veljiä. Niin asukkaat kuin henkilökunta samaa poppoota.[nbsp]

Ryhmät olleet antoisia, kuuntelemalla oppinut enemmän kuin puhumalla. Päivien rytmitys sopiva unohtamatta säännöllistä ruokailua. Omahoitajakeskustelut avartavia ja rakentavia.

Kuntoutuksen tulon ja lähdön hyvinvoinnin ero huikea. Toki kotiutumisen jälkeen vasta todellinen työ alkaa, ei ole lintukodon turvassa.[nbsp]

Lähdön hetkellä tunteet haikeat, mutta joskus se on lähdettävä "aavalle merelle."

-Mies, varttia vaille 63v.-


Torstai, Toukokuu 22, 2014, 09:51 | Ei kommentteja »

"Hyvä paikka hoidattaa itseni uuteen elämään!"

-Mies -57-


Torstai, Toukokuu 22, 2014, 09:50 | Ei kommentteja »

"Kerrassaan mainiot hoitajat :)!

Saisi vaan olla vähintään tuplamiehitys hoitajia aina paikalla, paitsi öisin."

-Mies -71-


Perjantai, Huhtikuu 25, 2014, 09:49 | Ei kommentteja »

"Tulin alkoholiongelman vuoksi. Sanaskoti on ollut hyvä paikka. Henkilökunta kaikki ihania ja myös ilmapiiri.

Hyvää ollut se, että otetaan huomioon niin psyykkiset ongelmat, sekä päihdeongelma.[nbsp]

Pidin omahoitajakeskusteluista. Niistä oli paljon hyötyä.

Minulle on ollut vaikeaa olla ryhmissä, mutt täällä pystyin osallistumaan kaikkeen hyvin.

Todella positiivinen juttu oli että riippuvuutta käsiteltiin niin kokonaisvaltaisesti ja jokainen pystyi olemaan oma itsensä."

-Nainen 43v.-


Maanantai, Huhtikuu 14, 2014, 09:48 | Ei kommentteja »

"Tulin kuntoutukseen päihdeongelman takia. Hyvää oli että käsiteltiin päihde- ja mielenterveysasioita sopivasti.

Sain raittiuden alun ja tulevaisuuteen sopivan rytmin (säännölliset viikot). Opin myös reagoimaan ajatusvääristymiin oikein.

Kuntosali oli hyvä lisä ryhmien lisäksi.

Ruoka oli hyvää ja NA:ssa kävin pitkästä aikaa."

-Mies -46-


Torstai, Maaliskuu 13, 2014, 09:47 | Ei kommentteja »

"Mukava ja osaava henkilökunta, yhdistettynä hyviin ryhmätöihin, erinomaiseen ruokaan ja rauhalliseen ympäristöön antaa oikeat eväät oikeaan suuntaan elämässä.

Jatkakaa valitsemallanne linjalla !"

-Mies 49v, kuntoutus päättyi onnistuneesti 13.3.2014-


Perjantai, Helmikuu 28, 2014, 09:45 | Ei kommentteja »

"Kuntoutusjaksoni täällä Sanaskodissa on ollut paras ja onnistunein jakso mitä minulla on ollut.

“Mainoksessa” kun sanotaan, että täällä välitetään oikeasti, niin joudun toteamaan, että asia on juuri näin! 

Kuntoutus on ollut monipuolista, tilat kodikkaat ja ruoka aina hyvää! Paljon kiitoksia kaikille tasapuolisesti!"

- Kuntoutuksen helmikuussa 2014 onnistuneesti päättänyt mieskuntoutuja-


Maanantai, Toukokuu 14, 2012, 09:42 | Ei kommentteja »

"Rihossa (riippuvuuden hoito-ohjelmassa) käytiin läpi vaikeita asioita ryhmässä. Siellä opin paljon omista käyttäytymistavoista ja kuinka voin muuttaa niitä.

Depressiokoulu/ Iloa Elämään- ryhmä antoi minulle paljon. Opin hallitsemaan tunteitani ja elämään masennuksen kanssa.
Omahoitajan kanssa on hyvä purkaa tunteita luottamuksella.

Sanaskodin toimiva punttisali on myös todella hyvä negatiivisten tunteiden purkupaikka.

Tiivis yhteisöllisyys luo lämpimän ja ymmärtävän ympäristön parantua ja toipua."

-Pitkän kuntoutuspolun käynyt mies asiakas-


ASIAKASPAIKKATIEDUSTELUT
Puhelin palveluohjaaja : 029 1700 101
Puhelin kanslia / hoitajat : 029 1700 103
Sähköposti: info@sanaskoti.fi
Sivulaskuri: 63704